Ministrul Fondurilor Europene promite 240 de milioane pentru Timișoara!

În curând vor începe lucrările la drumul care face legătura între Calea Aradului și Autostrada A1. Prezentă la Timișoara, Roxana Mînzatu (ministrul Fondurilor Europene) a susținut că va fi semnat contractul cu Compania Națională de Infrastructură Rutieră, urmând ca în septembrie să fie scoasă la licitație proiectarea și execuția lucrării.

Este vorba de un nod rutier, de aproximativ 10 km, construit la intersecția dintre drumurile DN69 și DJ692, unde este urcarea pe autostradă. De aici, drumul de legătură va avea o ieșire la Autostrada A1, pe direcția nord-est.

„Descărcarea din autostradă, care practic conectează DN69 cu autostrada A1, Calea Aradului, este foarte importantă. Beneficiarul investiției, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, practic în luna septembrie semnează contractul de proiectare și execuție, care are o durată 26 de luni, lungimea descărcării fiind de zece kilometri. Avem finanțarea autorizată prin POIM pentru acest sector de zece kilometri, din actualul exercițiu. Valoarea proiectului pentru descărcare Calea Aradului este de 240 de milioane de lei, proiectare și execuție, 26 luni.” a spus Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene.

1000x200 dacus 02

Pentru realizarea obiectivului de investiții, Ministerul Transporturilor va acorda banii necesari prin Programul Operațional Infrastructură Mare de la bugetul de stat și din alte surse constituite, conform legii.

„Pentru acest proiect a fost realizat deja studiul de fezabilitate, a obținut avizele de mediu și în perioada următoare va obține finanțarea din partea Ministerului Fondurilor Europene, prin POIM. Cred că rolul președintelui Consiliului Județean nu este strict pe proiecte pe care le gestionează instituția, ci pe cele de la întreg nivelul județului Timiș. Este un proiect cu studiul de fezabilitate realizat, un proiect care a obținut avizele de mediu, un proiect care va obține și finanțarea. Descărcarea de pe Calea Aradului va prinde contur, va fi scoasă la licitație. Este foarte importantă această descărcare, pentru că municipiul Timișoara a fost vitregit de legăturile cu autostrada. Cred că vom reuși să rezolvăm problemele din punct de vedere al infrastructurii rutiere.”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

publicitate si promovare online banner maxagro