Ministrul Daea a venit la Răcășdia! Cu promisiuni și rugăminți!

explo 1000x200

Ediția a 35-a a Târgului Mare de Primăvară de la Răcășdia a adunat ieri peste 60 de producători și comercianți din vestul țării și aproximativ 5.000 de vizitatori, printre care și ministrul Agriculturii.

Petre Daea a vorbit cu acest prilej despre lână ca despre „o preocupare majoră” a Ministerului Agriculturii, astfel că, la anul, vor exista în România centre de preluare. Investiția va fi finanțată de la fondul suveran de investiții. „Aceste centre de preluare și de valorificare a lânii urmează a fi dezvoltate, mai apoi, an de an”, a explicat ministrul.

Daea a vorbit și despre situația pășunilor, uneori insuficiente, sau despre birocrația din administrațiile publice locale. „Eu îi rog pe primari și consiliile locale să-și valorifice capacitatea decizională în direcția asigurării pășunilor pentru crescătorii de animale din comunele respective, ale oierilor. Este absolut necesar să avem o atitudine corectă față de acești crescători de animale, care astăzi sunt într-o situație dificilă și nu trebuie să le împovărăm activitatea prin decizii care îi nemulțumesc”, a declarat ministrul Daea la Răcășdia.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Sursă foto: www.agerpres.ro

banner maxagro