Sănătatea elevilor este o joacă pentru Ministerul Sănătății!

Aproximativ 2.500 de familii își trimit copiii zilnic la școală în speranța că nu li se va întâmpla nimic. Asta, pentru că Bocșa este printre ultimele orașe din Caraș-Severin care nu beneficiază de un cabinet medical școlar.

E drept, criză privind deficitul unor astfel de cabinete este în tot județul, dar orașul Bocșa nu beneficiază nici măcar de unul. În acest sens, autoritățile locale au dat startul demersurilor. Asta, după ce cele mai multe dintre instituțiile de învățământ au fost reabilitate și puse la punct din toate celelalte puncte de vedere.

„Cred că suntem singurul oraș din județ care nu are cabinete medicale în școli. Este adevărat, am înaintat Ministerului Sănătății o cerere prin care am cerut acceptul să redeschidem un cabinet medical pentru copiii din orașul nostru. Cred că este nevoie, cred că în secolul al XXI-lea unitățile de învățământ ar trebui să aibă și să pună la dispoziția elevilor acest serviciu până la urmă vital pentru noi ca administrație și pentru unitățile de învățământ. Deocamdată, nu putem spune că avem un acord foarte clar. Ca de obicei, ministerele își pasează responsabilitățile în teritoriu. Suntem în discuții cu Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin și încercăm să găsim soluții pe care să le punem în practică”, a spus primarul Eugen Cismăneanțu.

În orașul Bocșa învață circa 2.500 de elevi.