Ministerul Economiei a împiedicat o investiţie importantă la Caransebeş. Acum 1.200 de oameni îşi găsesc loc de muncă!

Compania AWS, care produce cabluri şi instalaţii electrice pentru industria auto, divizie a concernului japonez Sumitomo, încearcă de mai multă vreme să-şi extindă fabrica din Caransebeş cu o  nouă hală de producţie. Instituţiile statului au avut grijă să-i pună tot felul de piedici.

Existând riscul iminent ca japonezii să-şi mute investiţia în Bulgaria, primarul Caransebeşului şi Cătălin Tischer, directorul companiei AWS, s-au deplasat de urgenţă la Bucureşti, la sediul ANRE pentru a rezolva o problemă de-a dreptul stupidă. Japonezii intenţionează să dea de lucru la încă 1.200 de caransebeşeni, care ar trebui să confecţioneze diferite echipamente pentru Skoda. În momentul de faţă, 2.400 de angajaţi produc, în doua hale, subansamble pentru mărcile grupului Volkswagen.
Hala nouă este terminată, numai că Ministerul Economiei nu a reuşit să avizeze consumul suplimentar de gaz metan necesar pentru încălzirea noii locaţii, deşi solicitarea este făcută  din toamna anului 2011.  Hala respectivă este situată la graniţa municipiului de pe Timiş şi Sebeş cu comuna Buchin, dar reprezentanţii ANRE spun că Buchinul nu figurează la Romgaz ca localitate racordată la reţeaua naţională de distribuţie a gazului metan. În faţa unei asemenea explicaţii, japonezii au anunţat relocalizarea investiţiei de la Caransebeş în oraşul bulgar Mezdra, unde mai deţin o fabrică de acelaşi profil.
Vizita lui Vela şi a oficialilor japonezi la ANRE a dat rezultate până la urmă, astfel că, AWS se pregăteşte deja să primească CV-uri pentru cele 1.200 de locuri de muncă. “Nu cred că este vorba de ceva politic. Cred că birocraţia şi mentalitatea de pe Dâmboviţa sunt departe de a fi flexibile şi europene. Important este că acum, la unele instituţii centrale sunt, totuşi, unii oameni receptivi, care au promis că în această săptămână vor rezolva situaţia”, a declarat Marcel Vela.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/