Ministerul Culturii va aloca bani pentru înființarea Muzeului Revoluţiei la Timişoara. Ce alte promisiuni se mai fac? 

Clădirea Garnizoanei din Timișoara a trecut de la MApN la Ministerul Culturii, a anunțat azi la Timișoara ministrul Valer Daniel Breaz, fapt făcut public de noi încă de ieri, după ședința de Guvern. Ministrul Culturii a mai declarat că se vor găsi bani pentru realizarea Muzeului Revoluției în orașul de pe Bega, dar și pentru proiectele Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

Săptămâna aceasta, în ședința de Guvern s-a aprobat un HG prin care la Timișoara se va înființa Muzeul Revoluției Române. Este vorba de clădirea Garnizoanei din Timișoara, care a trecut de la MApN la Ministerul Culturii. Cu doamna prim-ministru, Guvernul României, Ministerul Culturii vor aloca fonduri astfel încât în cea mai scurtă perioadă să începem renovarea și Timișoara și România, la 30 de ani de la Revoluție, să aibă un astfel de muzeu”, a declarat ministrul Culturii.

CITEȘTE ȘI: Muzeu Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, în imobilul fostei clădiri a Comenduirii Garnizoanei Timișoara

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În ceea ce privește banii de care este nevoie pentru realizarea acestui muzeu, ministrul Breaz nu a putut răspunde. „Nu știm încă, suntem la faza de SF (studiu de fezabilitate, n.r.), pentru că ordonanța de urgență a apărut abia în această săptămână. Deci nu putem să vă dăm o sumă exactă de bani. Dar vor fi alocați bani suficienți de mulți. România merită, românii, timișorenii, un astfel de muzeu. Și vor fi alocați cât sunt necesari”, a declarat Valer Daniel Breaz.

Pe lângă cele spuse, ministrul a promis bani și pentru proiectele de anul acesta ale Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană: „Pentru Capitală Culturală Europeană avem OUG la care lucrăm. E posibil săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, să introducem această ordonanță de urgență. Am lucrat astfel încât să fie funcțională, nu ne-am pripit. Guvernul României va aloca o sumă suficient de mare pentru proiectele ce se vor desfășura în acest an în Timișoara. Deci vor fi bani de la Guvernul României”.

Promisiuni ministeriale legate de construirea unui Muzeu al Revoluției la Timișoara au fost făcute și în urmă cu șașe ani. Ulterior, acest obiectiv nu s-a mai realizat, chiar dacă în campania electorală din 2012, construirea acestui muzeu a fost printre obiectivele prioritare ale candidaților USL (PSD-PNL).

banner 970 x 250