Ministerul Culturii, la a doua încercare. Se caută din nou proiectant pentru Muzeul Revoluției din Timișoara

Ministerul Culturii a lansat pentru a doua oară licitația publică pentru proiectarea Muzeului Revoluției din Timișoara, care ar urma să fie realizat în garnizoana din Piața Libertății.

Prima licitație publică a fost lansată de Ministerul Culturii în vederea găsirii unei firme care să realizeze proiectul pentru Muzeul Revoluției din Timișoara la începutul acestui an. S-au arătat interesate patru firme, însă licitația a fost anulată pe motiv că ofertele au fost neconforme.

Iată că la începutul lunii iunie Ministerul Culturii a reluat licitația pentru „Servicii de elaborare documentație de proiectare pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989 și asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor”.

leader board 728 x 90 px

Cele 2 componente ale contractului sunt: a) Proiectare, cu următoarele faze: – Elaborare studiu de fezabilitate (SF), inclusiv elaborarea tuturor documentațiilor pentru Planul Urbanistic Zonal și PUZ propriu-zis, precum și obținerea tuturor avizelor și aprobărilor pentru acesta. În cadrul SF se vor elabora: Studii pentru definirea experienței muzeale (proiectare și specificații tehnice), concepția muzeală și conținutul științific, expertiza tehnică pentru structură și instalații, studiul geotehnic și ridicarea topografică, auditul energetic, studiul istoric – arhitectural-urbanistic, relevee pentru toate specialitățile, elaborare S.F., inclusiv întocmirea Devizului General); – Elaborare P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Execuţiei Lucrărilor) și documentaţii pentru obţinerea tuturor avizelor necesare; – Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Execuție), inclusiv D.E. (Detalii de Executie) pentru toate specialităţile: structură, arhitectură, instalaţii, inclusiv Plan SSM; – Elaborare proiect post-execuție, respectiv documentație de tip „as built”; – Certificat de performanta energetica a cladirii. b) Asistență tehnică din partea proiectantului.”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Valoarea totală estimată este de 1,2 milioane de euro, la care se adaugă TVA, iar durata contractului va fi de doi ani. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este data de 15 iulie, la ora 15.00.

Muzeul Revoluției din Timișoara ar urma să fie amenajat în vechea garnizoană din Piața Libertății.