Hala Minda din Reșița se transformă, zi după zi, într-o galerie expozițională în aer liber. Ultima sculptură monumentală din metal a ajuns în orașul de pe Bârzava zilele acestea.
Ideea de a transforma fostul spațiu industrial într-un centru de creație și de practică pentru toți aceia care își doresc să activeze în industria de prelucrare a metalului aparține Primăriei Reșița, care a lansat, în vara aceasta, proiectul „ReMetal 2021” – un program care face parte din strategia orașului de regenerare urbană, prin industrii creative.
În ultimele săptămâni, la Minda, au fost dezvelite mai multe lucrări de sculptură monumentală în metal, ultima ajungând la Reșița zilele acestea, de la Arad.
„Trigona”, macheta din carton realizată de către artistul timișorean Constantin Flondor, a fost aleasă de către echipa companiei PAB din Arad ca fiind deosebit de interesantă pentru a fi realizată la dimensiuni monumentale.
Deținând expertiza și tehnologia necesară acestui proces inovativ, echipa companiei PAB a transformat macheta artistului Constantin Flondor în scheme tridimensionale și schițe tehnice de execuție, pentru a construi din tablă zincată câteva bare cu secțiunea de triunghi. În jurul elementului central, un dodecaedru, s-a construit „grămada” Trigona, din barele aruncate, de loc întâmplător, una peste alta, pentru a avea o bună stabilitate, dar și o dinamică care atrage și contrastează cu greutatea de peste 2,5 tone.
Lucrarea a fost escortată pe ruta Arad – Reșița, până în fața Halei Minda, unde fundația a fost pregătită printre celelalte patru lucrări care deja sunt pe poziție, așteptând și ultima sculptură să își ocupe locul.
Aceste lucrări monumentale din metal vor rămâne în fața Halei Minda, până când reprezentanții Municipalității vor identifica spațiul urban potrivit pentru amplasarea definitivă, unde lucrările vor putea interacționa cu publicul în cele mai bune condiții.
Artistul Constantin Flondor și-a imaginat ca „Trigona” să fie amplasată pe un luciu de apă, care să intensifice, prin reflexiile luminii, efectele vizuale.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Peste 100 de muncitori, 55 de utilaje și 80 de autobasculante lucrează pe șantierul de construire a drumului de legătură dintre Timișoara și autostrada A1. Stadiul de realizare a...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Braconaj, uz ilegal de armă și distrugere de probe, anchetă în Timiș
UVT își dezvoltă infrastructura de cazare și sport cu bani din PNRR
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281