Militari implicați în lupta anti-COVID-19. Câte cadre sunt pregătite să intervină în Caraș-Severin?

Ministerul Apărării Naționale anunță că va pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. La nivelul județului Caraș-Severin, DSP a anunțat de câte cadre ar avea nevoie și pentru ce departament.

MApN vine în ajutorul direcțiilor de sănătate publică din țară, cunoscut fiind faptul că aceste instituții sunt suprasolicitate în vremuri de pandemie. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, 230 dintre militari acționează, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

La nivelul județului Caraș-Severin, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP, s-a încheiat un protocol pentru șase cadre în vederea introducerii datelor în urma anchetelor epidemiologice. Se va face apel la sprijinul acestora numai la nevoie.

„Cele 6 persoane sunt cadre de la Centrul Militar Județean Caraș-Severin și de la Moldova Nouă. Au fost deja nominalizate și sunt pregătite să sprijine Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin în momentul în care li se va cere”, ne-a declarat comandantul Centrului Militar Județean, colonelul Ion Pasăre.

La nivel național, militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.