Milionarii Caransebeșului nu-și mai vorbesc! Arabela, Firuț și Bejeriță n-au voie să dea ochii cu Albu!

Trimis deja în judecată pentru evaziune fiscală, omul de afaceri Ghiţă Albu e obligat să stea departe de partenerii de afaceri murdare, dar a cerut deja Tribunalului Caraş-Severin să-i elimine controlul judiciar!

Ghiţă Albu şi Adrian Preda au fost trimişi în judecată de către Parchetul General pentru evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, Albu a întocmit și semnat în fals un contract de prestări servicii de transport, încheiat la data de 30 august 2011 cu firma lui Preda, având ca obiect transportul de mărfuri pe plan intern de la furnizori la beneficiar, contract care nu avea la bază operaţiuni comerciale reale şi pe care l-a folosit ulterior prin înregistrarea în contabilitate în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Preda, acesta, în calitatea sa de administrator şi acţionar al celor două firme, i-a oferit sprijin lui Albu prin emiterea celor 14 facturi fiscale ce reprezentau operaţiuni comerciale fictive, cu scopul vădit de a-l ajuta pe acesta din urmă să diminueze baza  de calcul pentru impozit pe profit şi TVA, cu consecința prejudicierii bugetului de stat.

Tot el i-a ajutat pe reprezentanţii SC Senior Albu SRL, prin retragerea din conturile societăţilor administrate a sumei totale de 623.050 lei (transferate anterior de SC Senior Albu SRL în conturile societăţilor pe care le administra el), în baza achiziţiilor fictive efectuate (a contractelor fictive și facturilor fiscale nereale), pentru a da o aparență de legalitate acestor sume şi pentru a realiza ,,spălarea” acestora, sume care în realitate se reîntorceau la seniorul Albu.

Ajutorul oferit lui  Ghiţă Albu s-a concretizat şi în contractul de transport încheiat de una din firmele pe care le administra Adrian Preda, contract ce nu avea la bază operaţiuni economice reale. În cauză, Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă cu suma de 199.588 lei, reprezentând prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat, din care „Gheorghe-Petru Albu a achitat 100.000 lei”, susţin procurorii Parchetului General.

Prejudiciul estimat a fi produs în cauză ca urmare a săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor este de 627.129 lei iar „prin ordonanța din data de 13 februarie 2015, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două imobile aparţinând inculpatului Albu. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Caraş Severin”, ne-a transmis procurorul Simona Frolu, purtâtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ajuns pe masa judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Caraş-Severin, dosarul a intrat în discutarea măsurilor preventive, Albu cerând să-i fie ridicat controlul judiciar. Judecătorul de cameră preliminară a constatat însă “legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, luată faţă inculpat prin ordonanţa din 12.01.2016, dată de procuror, şi, ulterior, menţinută de către judecătorul de cameră preliminară, pe care o menţine pe o durată de 60 de zile, de la data de 26 aprilie 2016 până la data de 24 iunie 2016, inclusiv”.

Judecătorii au mai dispus ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, Albu să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Caraş-Severin, să nu se apropie şi să nu ia legătura, direct sau indirect, cu Adrian Grumăzeascu, Adrian Preda, Ioan Bejeriță, Axente Obrejan, Trandafir Rădoia, Mihaela Bejeriță și Aurel Hănțilă, persoane cu care a desfăşurat activităţi economice.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/