Milioane de euro nefolosite stau în conturile Reșiței!

 

Din cauza constructorilor indisciplinați care au câștigat lucrările valoroase de apă-canal se pierd în jur de 75 de milioane de euro. Firme fantomă, favorite sau dezinteresate, continuă să se înscrie la licitații cu cântec! 

Mai multe dintre lucrările contractate de Primăria Reșița sunt fie neîncepute, fie în întârziere. Din acest motiv, să nu aibă surpriza neplăcută a investiției derulate de Aquacaraș, administrația locală a luat decizia să rezilieze mai multe contracte. Acestea se referă la lucrările de apă-canal din cartierele aparținătoare municipiului, dar și la ampla investiție de reabilitare a fațadei la Colegiul Național „Traian Lalescu”.

„Din bugetul local am alocat suma de 400.000 de lei, dar nu îmi explic de ce această societate comercială n-a început încă să deruleze lucrările pe care le-a contractat”, a declarat primarul Mihai Stepanescu. Prin urmare, primăria a decis să renunțe la firmă și să organizeze încă o licitație, poate cu mai mult noroc. Banii pentru reabilitarea fațadei sunt alocați exclusiv din bugetul local.

Mai mult decât atât, edilul-șef avertizează spunând că va proceda la fel cu toate firmele care nu se țin de contracte atâta vreme cât banii există în conturi, dar rămân nefolosiți din diverse motive.