Milioane de euro investiți în sănătatea locuitorilor de pe Valea Carașului

Drumurile locuitorilor de pe Valea Carașului la Reșița sau Timișoara vor lua sfârșit, odată cu dotarea spitalului din Oravița cu aparatură medicală performantă, necesară efectuării investigațiilor imagistice. De asemenea, și Secția ATI a unității sanitare va beneficia de echipamente și aparatură medicală modernă.

Spitalul Orășenesc Oravița urmează să primească aparatură medicală, în valoare de un milion de euro, pentru dotarea Secției ATI, potrivit declarațiilor primarului Dumitru Ursu, dar și un computer tomograf, aparat vital pentru orice unitate sanitară.

Edilul-șef al Oraviței este mulțumit de condițiile pe care singura unitate medicală din Valea Carașului le oferă în prezent pacienților săi, însă consideră că este loc și de mai bine. „Un milion de euro am primit pentru dotarea Secției ATI cu aparatură medicală. Lucrurile merg tot mai bine la spital, pot spune că astăzi avem condiții foarte bune, net superioare altor spitale din țară, dar eu sunt un om exigent. Și trebuie să recunosc că mai sunt multe lucruri de făcut, până să ne declarăm pe deplin mulțumiți. Pe lângă echipamentele moderne din secția ATI pot să vă spun că vom avea, cât de curând, și un computer tomograf, un aparat vital pentru orice unitate spitalicească din zilele noastre. Nu ne oprim aici cu investițiile pentru că sănătatea orăvițenior și a tuturor cetățenilor de pe Valea Carașului reprezintă o prioritatea pentru mine, pentru echipa mea din Primărie, și pentru managerul Spitalului. Și pentru asta, vă dezvălui și alte intenții de viitor. Este vorba despre achiziționarea unui aparat RMN.”, a declarat, pentru Express de Banat, primarul Dumitru Ursu.