Milioane de euro investiți în orașul stațiune Buziaș! Parcul Central, școlile și piața vor fi renovate cu bani europeni

Edilii locali ai orașului Buziaș vor implementa mai multe proiecte cu finanțare europeană, pentru modernizarea unor clădiri publice, dar și a infrastructurii din orașul stațiune, cât și din localitățile aparținătoare, Silagiu și Bacova.

Liceul Teoretic din orașul Buziaș va intra în renovare completă, după degradările suferite în urma furtunii violente din 2017, care a lovit orașul stațiune. Lucrările cuprind atât modernizarea clădirii existente, cât și dotarea acesteia. Se vor schimba acoperișul, ferestrele, ușile și vor fi modernizate toaletele, precum și mobilierul școlar. De asemenea, se va lucra la modernizarea sistemului de încălzire și cel de iluminat.


„Pe PNDL vor începe lucrările la modernizarea și reabilitarea clădirii Liceului Teoretic din Buziaș și a grădiniței și Școlii Generale din Silagiu, proiect de peste un milion de euro. Primăria a lansat licitația pentru proiectare și execuție în vederea modernizării liceului. Documentația a fost urcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. În evaluările pentru desemnarea câștigătorului licitației se va ține cont atât de cel mai bun raport calitate-preț, cât și de termenul de garanție acordat lucrărilor și de termenul de execuție care să nu depășească 16 luni. Valoarea estimată a proiectului este de 3.017.732 de lei fără TVA, iar firmele interesate își pot depune ofertele până în 27 martie, ora 15”, a declarat Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș.

De asemenea, potrivit edililor locali, există în derulare contracte și proiecte de investiții aprobate și semnate în valoare de aproape 12 milioane de euro. Parcul Central, pe o suprafață de 28 hectare plus 4 hectare Lighet, va beneficia de 4,8 milioane de euro pentru reabilitare. Alți 533.000 de euro obținuți prin Programul Operațional Regional vor fi folosiți la reabilitarea clădirii Primăriei, iar cei peste un milion de euro, banii cheltuiți pe colonadă și recuperați din fonduri europene, vor fi redistribuiți în investiția de modernizare a pieței agroalimentare, precum și modernizarea Casei de Cultură Buziaș.

Autoritățile locale au anunțat că prioritară, în acest an, va fi modernizarea pieței agroalimentare. „Buziașul va avea o piață agroalimentară care va contribui mult la estetica orașului. Peste doar patru-cinci luni, este de așteptat ca lucrările să fie finalizate, iar locuitorii să se poată bucura de noul obiectiv, unul care se speră să impresioneze. Valoarea noii piețe agroalimentare se ridică la suma de 2,4 milioane de lei, investiția cuprinzând modernizarea halei de carne, lactate, brânzeturi și ouă, instalarea unui sistem de climatizare, schimbarea mobilierului și realizarea acoperișului”, spun reprezentanții Primăriei Buziaș.