Apel la consilierii lugojeni! Societatea de salubrizare Salprest solicită o nouă reorganizare și revocarea cenzorilor

Societatea Salprest SA, aflată în insolvență, a transmis o solicitare consilierilor municipali din Lugoj privind convocarea Adunării Generale a Acționarilor, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj, joi, 28 martie, de la ora 15.

Convocarea AGA are două puncte pe ordinea de zi: „aprobarea depunerii unui plan de reorganizare a activității societății, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 85/2014 și mandatarea administratorului special, dl. Ghera Mircea Nicolae, în vederea întreprinderii tuturor demersurilor în vederea întocmirii planului și înregistrarea acestuia la Tribunalul Timiș, respectiv revocarea cenzorilor”.


Documentul e semnat de administratorul special Mircea Ghera, desemnat la precedenta AGA și de administratorul judiciar al Salprest SA, Bogdan Radu Herzog.

„La Salprest e ciudată situația, fiindcă în cazul Meridian 22, când am cerut convocarea AGA, secretarul Primăriei, juristul Dan Ciucu, a invocat o decizie a CCR din 2014, reiterată în 19 ianuarie 2019, prin care s-a decis că noi, consilierii și Consiliul Local, nu putem fi acționari la societățile de stat. Ori, în situația de față, la Salprest suntem, din moment ce ne convoacă, iar la Meridian 22, nu”, comentează Liviu Brîndușoni, consilier local USR. Brîndușoni a solicitat conducerii Salprest SA să întrebe lichidatorul care este calitatea Consiliului Local față de societatea respectivă.

După cum se știe, Salprestul se află în insolvență. Deși în ultima perioadă, în urma reorganizărilor, societatea dă semne de îndreptare, problema principală este cea a datoriilor „istorice”, rămase din urmă, ca efect al lucrărilor efectuate și neplătite de beneficiari.