Mii de tineri din județele Timiș și Constanța nu au mai spus „adio” școlii!

portrait of school boy looking at camera in class pkgs6vw
mbmr 1000x100

În jur de 275.000 de copii români, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, nu erau înscriși anul trecut la școală, în vreme ce 45.000 de copii din ciclurile  primar, gimnazial și liceal abandonează anual școala. Organizația Salvați Copiii a derulat un program de reinserție educațională în care au fost incluși mii de tineri din județele Timiș și Constanța.

Activitățile s-au derulat în perioada aprilie 2019 – octombrie 2021, iar astfel, aproximativ 85% dintre copiii și tineri din comunități vulnerabile, integrați în programe de tip „A Doua Șansă” au continuat studiile, iar 75% dintre elevii care au participat la programe de tip „Școală după Școală” au înregistrat progrese școlare semnificative.

Pe  parcursul  programului,  peste  5.500  de  persoane  din  Constanța,  Mangalia și Timișoara au fost incluse în programul Salvați Copiii: 315 copii de vârstă antepreșcolară (2-3 ani) și preșcolară (3-5 ani) au beneficiat de un program educațional integrat, iar 545 de copii de vârstă școlară din învățământul primar și gimnazial au beneficiat de sprijin educațional și material prin programe de tip „Școala după Școală”.

De asemenea, 79 de copii și tineri care nu au finalizat educația obligatorie au beneficiat de sprijin educațional și material și au absolvit programe de tip „A Doua Șansă”. În cadrul proiectului au fost organizate și activități pentru părinți, reprezentanți legali și specialiști. Peste 320 de părinți și reprezentanți ai copiilor au beneficiat de activități de educație parentală și peste 100 de specialiști din sistemul educațional, personal didactic și personal de sprijin, au beneficiat de formare în domeniul managementului clasei de elevi.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

„Părăsirea timpurie a școlii reflectă incapacitatea de readucere la școală a copiilor. E nevoie de politici publice și de programe complexe pe termen lung pentru menținerea copiilor vulnerabili în sistemul de  educație,  iar  contextul  social pe care îl traversăm pune probleme suplimentare. Intervențiile noastre pot fi preluate de reprezentanții autorităților locale la nivel național și suntem convinși că rezultate pozitive similare nu vor întârzia să apară”, a spus Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Valoarea totală a proiectului „Și eu vreau la școală” a fost de peste 7.6 milioane de lei.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/