Mii de puieți de salcâm au fost plantați în Jebel

plantare copaci

Zeci de voluntari cu vârste cuprinse între 2 și 70 de ani au participat la o acțiune de plantare de salcâmi.

Evenimentul a avut loc în weekend, în comuna Jebel din județul Timiș. 3.000 de puieți de salcâm vor da naștere unei noi zone împădurite care va aduce natura mai aproape de oameni. Acțiunea a fost demarată de Asociația „Verde de Banat”.

plantare 1

„Cei câțiva nori nu au reușit să ne sperie, așa că, probabil impresionat de hotărârea cu care am demarat acțiunea, soarele a venit, într-un final, să ne țină companie. Bucuria cea mare a venit din râsul copiilor și fericirea cu care au lucrat împreună. Cei 3000 de puieți de salcâm vor rămâne amintire vie acestor momente în care, cu mic, cu mare, la propriu, am pus mână de la mână pentru o cauză bună. Mulțumim Primăriei Jebel, care a asigurat masa participanților, școlii gimnaziale din localitate, prietenilor noștri de la Logiscool Timișoara și tuturor voluntarilor care au sădit, cu veselie și entuziasm, speranța verde a zilelor care vin”, au transmis cei de la Asociația „Verde de Banat”.

În februarie a fost demarat și proiectul „Lugojenii își îngrijesc insula”. În cadrul acestuia se vor realiza diferite activități printre care și plantări de arbori sau amenajări ale spațiilor verzi de pe Insula Cotu Mic.