FOTO. Mizeria de pe șantierele din Timișoara, amendată la sânge de polițiștii locali

santier3

Polițiștii locali din Timișoara au verificat 42 de șantiere din oraș, iar la cele mai multe au găsit nereguli în ce privește gestionarea deșeurilor. Au dat amenzi de aproape 30.000 de lei, cea mai mare sancțiune – unei societăți care a deschis un șantier pe strada Renașterii. 

Agenții de la Locală verifică modul în care sunt gestionate deșeurile pe șantierele deschise în Timișoara. În ultimele două săptămâni au vizitat 42 de astfel de șantiere. Șase dintre amenzile date, în valoare de 9.500 de lei, au vizat murdărirea căilor publice, neluarea măsurilor de amenajare a rampelor pentru spălarea roților și depozitarea direct pe trotuar a materialelor de construcții. Aici a fost vorba de șantiere situate în zone precum str. Marin Constantin – Torontalului, Ion Ionescu de la Brad, Marginii – Aradului, str. Ion Românu, Tristan Tzara sau Măgura.

santier6

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

„O societate care a deschis un șantier pe strada Renașterii a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, conform OUG 92/2021. Poliția Locală Timișoara atrage atenția atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, pentru a evita astfel aplicarea de sancțiuni contravenționale drastice, mai ales că aceste verificări rămân în atenția polițiștilor locali.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

santier2

tmc 640