Mii de cărți donate pentru biblioteca din Moldova Nouă

explo 1000x200

Fondul de carte al Bibliotecii Orășenești Moldova Nouă s-a îmbogățit în urma campaniei organizate de Casa de Cultură. În cele două săptămâni, peste 2.000 de cărți în limba română au ajuns pe rafturile instituției.

Oamenii simpli, dar nu numai au înțeles ce înseamnă să contribui la îmbogățirea culturală a unei comunități. Așa că au acționat în consecință și s-au implicat în campania organizată de Casa de Cultură din Moldova Nouă. În perioada 6 – 17 noiembrie, în cele 4 centre de colectare s-au adunat 2.296 de cărți. O donație importantă a venit din partea Radio România Timișoara, instituție care a oferit bibliotecii 500 de cărți.

„În urma acțiunii #SalveazăBiblioteca au fost donate 2.296 de cărți. Donațiile au fost făcute până în ultima zi, ba chiar la foarte puțin timp de la momentul când ne pregăteam să închidem acțiunea am primit un număr considerabil. Mă bucur sincer că a existat un interes atât de mare pentru carte și că oamenii din Moldova Nouă au conștientizat importanța cărții pentru Biblioteca Orășenească, chiar dacă, să recunoaștem, bibliotecara noastră are acum o misiune titanică de sortare și înregistrare a lor”, ne-a declarat Dorin Tismănariu, directorul Casei de Cultură, cel care a și inițiat campania.

Biblioteca Orășenească, situată pe Strada 1 Decembrie 1918, nr. 2, pune la dispoziție și cărți pentru copii, recent fiind achiziționate mai multe exemplare. Instituția de cultură derulează parteneriate cu școlile din oraș în cadrul cărora bibliotecara susține ore literare cu elevii. Ba mai mult, Casa de Cultură și Biblioteca pregătesc noi activități.

„Biblioteca Orășenească își va continua parteneriatele cu clasele de la școlile din Moldova Nouă, parteneriate realizate încă de la începutul anului școlar, pentru ore literare și alte tipuri similare de activități. În perioada imediat următoare, Casa de Cultură din Moldova Nouă va începe, împreună cu Biblioteca Orășenească, realizarea unor serii comemorative, menite să sublinieze importanța personalităților din diferite domenii”, a anunțat Dorin Tismănariu.