Mii de adepți MISA sunt așteptați la Herculane

În mai puțin de o săptămână, peste 3000 de yoghini sunt așteptați să se integreze în absolut pe Valea Cernei. Tot în absolut se vor integra și proprietarii de hoteluri și pensiuni pentru care turiștii MISA anunță deschiderea cu apogeu a sezonului turistic.

În data de 29 aprilie, câteva mii de adepți ai lui Gregorian Bivolaru sunt așteptați să ajungă în stațiunea Băile Herculane. Cum taberele de yoga ale membrilor MISA se suprapun cu minivacanța de 1 Mai, listele cu rezervări la hotelurile și pensiunile din zonă sunt deja pline ochi.

Fenomenul nu poate fi decât îmbucurător pentru proprietarii de pensiuni și hoteluri care se roagă încă pentru redresarea turismului în stațiune. Până ce dorințele lor de reînviere turistică se vor adeveri, cu toții se bucură de valul anual de yoghini care epuizează locurile de cazare de dragul integrării în absolut.

Avem deja multe din camere rezervate și suntem siguri că până pe 30 aprilie nu va mai fi nicio cameră disponibilă. Cu pachetul de 1 Mai, precum și cu cei care vin pentru spirala yoghinilor nu vom duce lipsă de turiști în perioada care urmează”, a explicat reprezentantul unui hotel din stațiune.

expresb 1000x100

Integrarea în absolut a yoghinilor a devenit o tradiție pentru stațiune. Spiralele adepților lui Gregorian Bivolaru deschid oficial sezonul turistic în zonă. Miile de turiști care se pendulează la începutul lunii mai pe Valea Cernei fac ca acesta să fie momentul de apogeu turistic al Băilor Herculane, având în vedere faptul că stațiunea ruină și-a pierdut de mult farmecul care-i atrăgea pe turiști.

Începând din 1996, liderii MISA obișnuiesc să vină la Băile Herculane pentru a se integra în absolut. Pentru acest an sunt anunțați deocamdată în jur de 3000 de adepți ai lui Gregorian Bivolaru, dar administrația locală se așteaptă, ca în fiecare an, ca numărul acestora să fie cu mult mai mare. Chiar dacă anul trecut conducerea stațiunii anunța că 2013 este ultimul an în care spiralele yoghinilor se vor organiza pe Platoul Coronini, se pare totuși că tradiția se va respecta și anul acesta.

Le punem la dispoziție aceleași condiții ca și anul trecut. Știu că vor veni din data de 29 aprilie și se pleacă în data de 10 mai. Nu știm sută la sută câți vin, dar vor fi undeva la două, trei mii. Nu știu nici ei care este numărul exact. Același loc este rezervat pentru spiralele lor”, a explicat Gore Domilescu, viceprimarul stațiunii.

1000 x 200 gif