Mihaela Popovici, ce te recomandă pentru postul de manager al Spitalului Municipal Caransebeș?!

Întrebarea vine dinspre fostul manager al Ambulanței din Caraș-Severin, Daniela Popescu, care contestă validarea candidaturii Mihaelei Popovici pentru postul de manager al spitalului din Caransebeș. Și asta pentru că nu ar îndeplini condițiile de participare la acest concurs prevăzute de lege!

Numirea de către primarul liberal Felix Borcean a Mihaelei Popovici, pe atunci consilier județean PSD, ca manager interimar al unității spitalicești din Caransebeș a reprezentat o mare surpriză. La fel de mare a fost și dezertarea tinerei din PSD și trecerea la PNL, mutare care s-a făcut cu puțin timp înaintea organizării concursului pentru postul de manager al spitalului. Concursul are loc în această dimineață, la ora 10.00, iar Mihaela Popovici nu e singura candidată. Același post de manager e vizat și de Daniela Popescu, fostul manager al Ambulanței din Caraș-Severin, înlocuită nu de mult din funcție de un alt social-democrat din Caransebeș, Arsenie Truică.

Daniela Popescu are motive să creadă că lucrurile sunt deja aranjate, motiv pentru care a depus o contestație. Mihaela Popovici nu ar fi absolventă a vreunui curs de management spitalicesc, ci ar avea doar adeverință la dosarul de înscriere din care rezultă că a început acest curs. Daniela Popescu a solicitat Comisiei de soluționare a contestațiilor să verifice dacă Mihaela Popovici a depus la dosar „dovada absolvirii unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar agreate de Ministerul Sănătății și stabilite prin ordin al ministrului Sănătății, ori dovada absolvirii unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, potrivit legii”.