Micul oscar a ajuns la Caransebeș! La elevii de la Colegiul Traian Doda!

mbmr 1000x100

Caransebeșul e la loc de cinste pe harta teatrului românesc, datorită tinerilor de la Colegiul Traian Doda. Trupa de teatru Masquerade Caransebeș este marea câștigătoare a ”Stage International Youth Theater Festival”, ediția a VIII-a, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca.

Trofeul STAGE și Marele Premiu STAGE 2017 au mers la Trupa MASQUERADE a Colegiului National ”Traian Doda” Caransebeș, coordonator Prof. Mihaela Muntean, pentru piesa ”REVIZORUL”, de Gogol. Pentru prima dată, anul acesta, Festivalul STAGE a acordat TROFEUL STAGE, creat de către designerul Cristian Cheșuț,Prof. Univ. Dr. – Prorector Universitatea de Artă și Design Cluj. Mai mult, elevul Andu Suciu a obținut marele premiu pentru interpretare masculină.

Manifestarea a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Universitatea ”Babeș – Bolyai”,  Cinema Dacia, Consiliul Județean Cluj și liceele partenere.

Stage Festival aduce un gen unic în peisajul festivalurilor de teatru amator, și anume, music hall-ul. Scena din cadrul Cinema Dacia a găzduit 23 de trupe în festivalul concurs, din 9 țări, ajungându-se astfel la un număr de 325 de participanți, din care 117 internaționali.

Muzeul TM

STAGE International Youth Theater Festival a primit distincția EFFE LABEL- REMARKABLE FESTIVAL 2017-2018. EFFE LABEL este o recunoaștere a valorii festivalului, oferită de către Asociația Festivalurilor Europene (EFA care de peste 60 de ani reunește 100 de festivaluri din peste 60 de țări ) festivalurilor care aduc contribuție în dezvoltarea și diseminarea valorilor culturale universale, schimburi de experiență și multiculturalitate.

Tinerii caransebeșeni au scris pe pagina de facebook a Masquerade Caransebeș: “Oscărelul a ajuns acasă, chiar două. Performanța cere sacrificii, sacrificiile aduc premii, premiile creează bucurii, iar bucuriile îți dau puterea de a face sacrificii. Când cercul se închide apar performanțele, dar nu întotdeauna”.

Din județul Caraș-Severin au mai participat alte două trupe: “Clisura Dunării” din Moldova Nouă și “A Fronte” din Caransebeș.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/