Micționez pe Codul vostru Administrativ!

Cam aici i-a dus nebunia pe liberalii ce vor cu orice preț comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Aflați la jumătatea procentelor pe care le dețineau în sondajele din 2020, peneliștii se agață ca leșinații de orice oportunitate ce le-ar putea salva gloria de altădată pe ultima sută de metri.

Pentru aceasta, sunt gata să renunțe la zborul cu parapanta deasupra cuiburilor de guguștiuci și să-l trimită pe nea Nicu Ciucă la Marcelu de la PSD, să-i ciugulească ăstuia din palmă până trece pericolul: „Marcelule, țucu-ți mâinile alea cu care frâmântai aluatul de covrigi din piața mare a Buzăului, nu mă lăsa în curul gol, că mă belesc alde Batistuță, Bolojan, Falcă și Boc, dacă nu te conving să facem comasarea. Hai, bă, ce dreacu, te știu băiat salon cu care te poți înțelege. Dacă faci asta pentru mine, promit că dau o ciorbă de burtă la «Doi cocoși»”.

Covrigar, covrigar, dar nu prost, să pună botu’ la vrăjelile lu’ Ciucă, Cholo, pardon, Ciolo, i-a transmis gheneralului mesajul său către țară și popor: „Acum, când vorbim de comasare, noi nu am propus comasarea”. Ce v-am spus, adânc grăit, ca un adevărat lider responsabil!

Despre ce vorbim, nea Nicule? Regulametele sunt regulamente, Codul Admnistrativ este Cod Administrativ. Ele sunt făcute să fie respectate, iar voi să dați un exemplu, chiar mai multe, de cinste și corectitudine. Văzându-l oarecum indecis, Ciucă l-o tras de-o parte, șoptindu-i: „Bă, Marcelu, doar Codul Administrativ trebuie modificat, dar și ăsta pe ici, pe colo, restul legilor rămân în picioare. Și unde mai pui că, facem și o economie serioasă la buget. Hai, bă, frate, ce dreacu. Dau și un spriț și o pastramă de oaie, dacă faci asta”.

Cum ar veni, nea Nicu ar fi dispus să micționeze (să se „pipi”) pe el de Cod, doar ca liberalii să-și atingă scopul. Îl doare la baston de ce-o să zică puleții. Lor să le fie bine. Și mai e ceva, rămân și ceva bani de pe urma comasării. Suficient de mulți cât să cumpere poporul lumânări, calendare, tămâie, să dea de pomană și să plătească acatiste și rugăciuni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/