Microciparea câinilor – obligatorie! Zeci de sancțiuni aplicate în Caraș-Severin

cropped view of veterinarian holding syringe for microchipping beagle dog
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Zeci de sancțiuni au fost aplicate proprietarilor de animale din Caraș-Severin de la începutul anului pentru că nu și-au microcipat animalele, dar și pentru că nu le îngrijesc adecvat. 

30 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 14.000 de lei au fost aplicate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin de la începutul anului pentru nerespectarea obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor canine, dar și a condițiilor de bunăstare a animalelor.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează zilnic verificări pe raza județului privind respectarea de către deținătorii de animale a obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor canine, precum și cu privire la respectarea condițiilor de bunăstare ale animalelor.”, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Potrivit legislației în vigoare, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligația legală de a identifica exemplarele canine prin microcipare. Câinii neidentificați și neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maximum 90 de zile de la fătare, dar în orice caz înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice a acestora. Cei care nu microcipează câinii riscă amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Totodată, proprietarii de câini sunt obligați să notifice medicul veterinar, în termen de 7 zile, despre evenimentele referitoare la animal: vânzare, cumpărare, pierdere, dispariție, furt, donație, moarte.

Orice deținător de animale are obligația să le asigure acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, dar și asistență medicală. Prin deținător de animale se înțelege proprietarul, persoana care deține animalul cu orice titlu valabil sau orice persoană fizică sau juridică în îngrijirea căreia se află animalul respectiv. Nerespectarea acestei prevederi legislative se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/