Miclău își face campanie electorală îngropând Băile Herculane în datorii!

Edilul-șef de pe Valea Cernei e atacat și contestat de tot mai multă lume pentru că angrenează administrația publică locală în tot felul de proiecte din care orașul-stațiune nu câștigă mare lucru, în timp ce el își spală imaginea pe ultima sută de metri!

Mariana Molnar, președintele Organizației de Turism Băile Herculane, nu este singura care le deschide ochii oamenilor din oraș. Fostul primar, Nicușor Vasilescu, spune cam același lucru: Miclău n-a făcut mai nimic vreo trei ani, iar acum, în an electoral, aleargă disperat să semneze contracte, indiferent dacă acestea sunt avantajoase sau nu pentru Herculane. Vasilescu nu se opune modernizării Vilei Elisabeta și transformării ei în muzeu. Ar fi chiar stupid să facă asta, mai ales în condițiile în care chiar el, în calitate de primar, a încercat prin tot felul de variante să reabiliteze clădirea istorică din centrul stațiunii. Numai că, avertizează acesta, Cristian Miclău a ales să șteargă paragină de pe „Elisabeta”, o clădire de patrimoniu încărcată de semnificație, printr-o metodă falimentară pentru oraș. Fondurile norvegiene presupun o cofinanțare importantă, care pentru Primăria Băile Herculane înseamnă visterie goală și chiar datorii pe termen lung. Asta în condițiile în care în oraș sunt multe alte lucruri mult mai importante de pus la punct.

„Pentru reabilitarea Vilei Elisabeta, cofinanțarea e de aproape 550.000 euro și asta blochează orașul! E un proiect greșit… Se putea continua finanțarea guvernamentală sau se puteau accesa bani europeni prin ADR, cu cofinanțare de doar 2%!”, acuză Nicușor Vasilescu.