Miclău a semnat într-un singur an pentru milioane de euro!

La împlinirea unui an din noul mandat, cel de-al doilea, primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău, trage linie și numără realizările.

Mandatul a început cu semnarea (în anul 2020) a contractului de finanțare și semnarea contractului de atribuire a lucrărilor în urma licitației din anul acesta pentru proiectul “Consolidare, restaurare și amenajare Casa de Cultură-Vila Elisabeta”.

2 pavare p ta hercules

De asemenea a fost finalizat și depus la Fondul de Mediu proiectului tehnic pentru reabilitarea si eficientizarea energetică a clădirii publice, Școala Pecinișca.

Tot la capitolul lucrări de interes public, primarul Cristian Miclău notează finalizarea documentației și depunerea acesteia la Transgaz pentru  înființarea Serviciului de distribuție a gazelor naturale, cu rețele inteligente, în Orașul Băile Herculane și comunele Mehadia și Toplet, din județul Caras-Severin.

salvare piata hercules 3

Pavarea cu piatră cubică a Pieței Hercules, a Pieței 1 Mai și a străzii Mihai Eminescu, a adus un plus de confort celor care traversează locurile menționate și un plus de imagine pentru felul în care se prezintă aceste zone.

centru medical 5

Punerea în funcțiune a Centrului Medical de Permanență atât de util și așteptat în Băile Herculane, precum și înființarea Centrului de Vaccinare situat în strada Pecinișca nr.30 sunt alte două dintre realizările notabile.

finalizare primarie 7

finalizare primarie 8

Proiectul de reabilitare a clădirii Primăriei, finalizarea și încheierea lucrării a adus imobilul la standarde moderne dar și asfaltarea aleilor din zona blocului A.N.L., lucrare din cadrul proiectului “Reparații străzi și parcaje pe strada Trandafirilor Zona 1 și Zona 2, în orașul Băile Herculane” este o lucrare care a presupus atenție din partea factorilor implicați.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

pod de piatra 10

Pentru lucrarea “Reabilitare obiecte de patrimoniu pentru promovarea turistică a Staţiunii Băile Herculane – Pod de piatră” a fost semnat contractul de atribuire a lucrării în urma licitației.

Nu mai puțin important este planul foarte necesar viitoarelor proiecte de investiții și din acest motiv a fost inițiată demararea consultărilor în vederea întocmirii “Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru orașul Băile Herculane” lucrare ce va fi realizată cu o firmă specializată.

mobilitate urbana 11

Edilul din Băile Herculane a avut pe agendă și semnarea contractului de atribuire a lucrării, în urma licitației avute, pentru proiectul “Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear din stațiunea Băile Herculane”, proiect ce cuprinde reabilitarea fântânii publice de apă plată, asfaltarea parcării Căsuța Piticilor și a parcării “Pizzerie”, amenajarea unei fântâni publice noi de apă plată, reabilitarea spațiilor verzi între Pavilion 12 – Vila Elisabeta și reabilitarea “Teatrul de Vară” din parcul Vicol.

liceul hercules

Noi pași în modernizarea Liceului Hercules din Băile Herculane au fost făcuți odată cu semnarea contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea unității de învățământ contract în valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei + TVA. Administrația locală investește în extinderea clădirii existente pentru crearea unor laboratoare, dar și în ridicarea unui internat cu peste 20 de camere.

La finalul primului an din noul mandat, primarul Cristian Miclău a adresat un gând optimist în mesajul transmis:

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că vom demara și duce la bun sfârșit și alte  proiecte viitoare care vor fi puse în practică în perioada imediat următoare având ca și sursa de finanțare programul național de redresare și reziliență și programul național de investiții Anghel Saligny” .

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/