Eugeniu de Savoya s-a întors la Ineleț!

eugeniu de savoya

Un nou transport cu alimente și produse de igienă a ajuns, zilele acestea, la Ineleț, unul din cătunele izolate ale comunei Cornereva, unde trăiesc în prezent 80 de persoane, printre care și 12 copii cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani.

Sprijinul a venit și de această dată din partea Asociației Comanderia Eugeniu de Savoya, un ONG din Timișoara, care a demarat cu mai multe luni în urmă, alături de mai mulți susținători, proiectul „Dincolo de nori”, din dorința de a dărui speranță celor 80 de suflete care trăiesc rupte de lume și a căror cale de acces către civilizație sunt scările din lemn proptite pe un perete de stâncă, construite la începutul anilor ‘70.

Pe lângă transporturile cu alimente, îmbrăcăminte și produse de igienă care ajung periodic la Ineleț, precum și în celelalte cătune izolate ale Cornerevei, reprezentanții acestui ONG s-au preocupat și de sănătatea oamenilor. Astfel că, lunar, medici voluntari urcă pe munte, pentru a oferi consultații gratuite oamenilor de aici.

A mai trecut o lună şi am venit din nou la Ineleț. Am revenit în sprijinul comunității izolate din Munții Banatului să aducem un zâmbet, o îmbrățișare și un strop de bine. A venit toamna şi călătoria pe munte devine tot mai dificilă, dar bucuria regăsită pe chipul oamenilor nu are preț! Când ajungi aici, tot efortul dispare. Am reușit să aducem alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă şi materiale pentru amenajarea unui cabinet medical. Mulțumim doamnei Dana, medicul care de fiecare dată escaladează împreună cu noi muntele pentru a consulta oamenii locului, cât și personalului tehnic ce a pus la punct aparatura necesară serviciilor stomatologice.”, transmit reprezentanții Asociației Comanderia Eugeniu de Savoya.

În tot acest demers, Comanderia Eugeniu de Savoya a primit ajutor și din partea omului de afaceri timișorean Horațiu Rada, coproprietar Aur’a Mineral Water, companie ce a sponsorizat asociația cu un ATV, cu ajutorul căruia accesul medicilor voluntari către Ineleț și celelalte sate izolate ale comunei Cornereva se face mult mai ușor.

ajutoare