Micii meșteșugari și florarii vor avea colțul lor în piețe. Municipalitatea din Caransebeș se apucă de reamenajări!

Autoritățile locale din Caransebeș au planuri mari pentru piața agroalimenatră din municipiu. Construcțiile care nu-și aveau locul încep încet să dispară, în locul lor răsărind zone special amenajate pentru meșteșuguri și flori.

Cea mai recentă demolare absolut necesară era închiderea vulcanizării care funcționa pe terenul pieței agroalimentare încă de pe timpul fostei administrații. După evacuarea afacerii, total nepotrivită pentru o piață de produse agricole, spațiul urmează să fie complet reamenajat în alt scop.

În piața agroalimentară am avut un litigiu juridic vechi cu o vulcanizare, fiind singura vulcanizare care își derula activitatea într-o piață de produse agricole. S-a rezolvat juridic, au fost evacuați, spațiul reamenajat, reabilitat, zona fiind recivilizată. În acel spațiu am decis să facem o zonă frumoasă pentru a fi deschisă publicului larg, dedicată micilor meșteșugari și producătorii de flori, a explicat primarul Marcel Vela.

Pentru moment, spațiul a fost dotat cu o copertină sub care poate înflori un comerț frumos cu produse de artizanat și flori. Municipalitatea din Caransebeș lansează chiar mai multe invitații spre comercianții interesați să-și expună produsele lucrate cu măiestrie și mai ales răbdare în fața gugulanilor.

celtic transilvania 1000x100px

Cei care vor să vină spre Caransebeș să facă acest comerț de artizanat, de meșteșuguri, împreună cu cei care cultivă flori, au această deschidere din partea administrației locale de a închiria întreaga zonă, sub această copertină pe care am realizat-o aici. Este o zonă care reintegrează întreaga stradă, a mai menționat edilul-șef.

Autoritățile locale au în plan și alte amenajări acolo, pentru ca la finalul acestui an piața să aibă o cu totul altă față din punct de vedere estetic, dar mai ales să fie funcțională pentru vânzători și pentru cumpărători.