Micii eroi premiați! Elevii care au salvat viața unui lugojean, recompensați de municipalitate

Primăria Municipiului Lugoj a premiat doi tineri lugojeni, Alexandru Marcu şi Roland Alexandru Trocan, care au salvat în luna mai viața unui concitadin care avea în plan să se arunce în râul Timiș.

Vă reamintim că atunci cei doi elevi, care tocmai au finalizat cu brio clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu” și la Școala Gimnazială Nr. 2 din municipiu, l-au protejat cu propriul corp pe bărbatul care voia să se arunce în apă de pe pasarela Leucuța. În cadrul festivității derulate în cadru restrâns în Sala de Protocol a Primăriei Municipiului Lugoj, Alexandru Marcu şi Roland Alexandru Trocan au primit fiecare câte un laptop, care să le fie de folos în noua etapă care îi așteaptă – liceul.

Cei doi tineri au spus că decizia de a sări în ajutorul bărbatului care voia să-și pună capăt zilelor a fost spontană și nu s-au gândit atunci că și-au riscat propria viață. Gestul lor a fost felicitat în mai multe rânduri de către numeroși cetățeni ai Lugojului, dar și de autoritățile locale.

leader board 728 x 90 px

Cu acest prilej, primarul Francisc Boldea a anunțat că va propune Consiliului Local și premierea celor doi elevi lugojeni, Anda Subțire și Sergiu Novac, absolvenți ai Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu“, care au făcut cinste Lugojului prin promovarea examenului de Bacalaureat cu media generală 10.