Micii atleți se întrec la Caransebeș

Sâmbăta aceasta copii de toate vârstele își încearcă abilitățile sportive în cadrul Concursului Memorial Iosif Korka la Atletism.

Prima sâmbătă a lunii octombrie găzduiește competiția tradițională de atletism, concurs la care sunt așteptați  participanți în număr foarte mare din toată zona de vest a țării. Vârsta maximă a copiilor participanți este de 13 ani.

Concursul Memorial Iosif Korka strânge la Caransebeș copii din toate categoriile de vârstă. Astfel, împărțiți în grupe în funcție de anul în care s-au născut, copiii vor susține trei probe, două de alergare în care își vor testa rezistența respectiv viteza și ultima probă va fi aruncarea cu oina, sportul național românesc.

Este un concurs tradițional unde au prilejul să se verifice cei mai buni sportivi, alergători la aceste categorii de vârstă, pentru a putea participa la competițiile oficiale viitoare”, declară Liliana Dacica, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, aflată pe lista organizatorilor.

Copiii vor fi împărțiți în grupe cu denumirea de Copii 1, pentru cei născuți între 1999 și 2000, Copii 2, pentru cei născuți între 2001 și 2002 și Copii 3 pentru cei din 2003-2004 sau mai mici. Participanții vor primi diplome, tricouri și medalii, iar câștigătorii care vor urca pe podium vor fi răsplătiţi și cu alte obiecte din partea organizatorilor.