Mica Unire, sărbătorită cu fast la Bocșa!

Ziua de vineri, 24 ianuarie, îi va găsi pe bocșeni pregătiți de sărbătoare. La 155 de ani de la Mica Unire din 1859, liceele din Bocșa se unesc într-o serie de lecții informative.

La eveniment vor lua parte elevi din cadrul Liceului Teoretic Tata Oancea și elevi ai Liceului Tehnologic, care vor participa împreună la mai multe lecții deschise pe tema ,,Mica Unire”. De asemenea, în cadrul zilei de vineri vor fi prezentate materiale documentare adunate de elevi, referitoare la actul unirii din 24 ianuarie 1859, dar și referitoare la viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Evenimentul va purta numele ,,Banatul și Mica Unire” și va avea loc în cabinetele de istorie ale celor două licee din oraș: începând cu ora10:00 la Liceul Teoretic ,,Tata Oancea” și ora 12:00 la Liceul Tehnologic Bocșa. În cadrul manifestării de vineri, elevii vor încerca să surprindă lucrurile știute și mai puțin știute despre acea perioadă istorică.

Evenimentul va fi organizat prin colaborare cu Primăria Orașului Bocșa, Consiliul Local și Casa Orășenească de Cultură din oraș.