Metoda „Dragnea”, aplicată la Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin! Paguba depășește 900.000 de lei!

explo 1000x200

Procurorii DNA au descoperit nereguli majore pe care șefa Direcției de Agricultură le-a comis în ultimii 3 ani. A închis ochii la faptul că doi angajați încasau lunar salariul fără să treacă pe la serviciu, a încasat sute de mii de lei în numele altor persoane care nu mai lucrau în cadrul Direcției și a semnat acte prin care încasa lunar câte 6.600 de lei. Și nu sunt singurele abateri grave semnalate de anchetatori!

Felicia Gabriela Mehedințu a comis-o grav. Asta reiese din detaliile pe care le-au oferit procurorii DNA. Șefa Direcției pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin a produs, în ultimii 3 ani, o pagubă de 902.772 de lei!

O parte din bani a „dispărut” printr-o practică asemănătoare cu cea pentru care a fost condamnat și Liviu Dragnea. Directoarea ar fi permis ca doi angajați ai instituției să își primească salariile, cu toate că cei doi nu s-ar fi prezentat decât sporadic la muncă, neîndeplinindu-și atribuțiile stabilite prin regulamente și prin fișa postului. În acest mod ar fi provocat un prejudiciu de 139.110 lei în dauna instituției, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021.

S-ar fi mers până într-acolo încât directoarea Mehedințu ar fi încasat sume exorbitante din veniturile unor angajați care de fapt nu mai lucrau în instituție. Cei 482.672 de lei i-ar fi luat în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021 și i-ar fi împărțit și cu alți angajați. Erau sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiții vătămătoare aferente timpului în care angajații erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. O parte din bani ar fi fost folosiți la cumpărarea unor bijuterii din aur.

Alți 50.000 de lei (circa 3.300 de lei/lună) au fost obținuți în baza unor ordine de deplasare false. „În acest sens, inculpata ar fi determinat patru angajați ai instituției ca, în perioada ianuarie 2021 – martie 2021, să falsifice 11 ordine de deplasare care atestau în mod nereal că angajații instituției s-ar fi deplasat în interesul serviciului în anumite localități”, mai spun procurorii.

Totodată, în perioada 2 mai 2018 – prezent, în calitate de director executiv al instituției, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziții de plată și CEC-uri) prin care și-ar fi însușit lunar câte 6.600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensația lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. Felicia Mehedințu „ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane), cât și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului”.

Șefa de la Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin a fost reținută ieri pentru 24 de ore pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, două infracțiuni de delapidare în formă continuată. Ea va fi prezentată astăzi Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.