„Metalul Reșița are curaj!”

Luată în derâdere chiar de către reșițeni, divizionara secundă de fotbal Metalul Reșița este însă lăudată de adversarii întâlniți în campionat.

Nu mai departe de sâmbătă, în etapa a doua a play-out-ului Seriei a II-a din Liga a II-a, rosso-nerii au fost apreciați de un fost component al echipei naționale de fotbal a României și al multiplei campioane Steaua București, Zsolt Muzsnay, actualul antrenor al echipei Șoimii Pâncota.
„Vreau să felicit Reșița că are curaj să meargă mai departe cu acești tineri, despre care cred că au un viitor frumos”, a spus Zsolt Muzsnay după meciul câștigat cu 1-0 în Valea Domanului.
Antrenorul echipei pâncotane nu este nici el de acord cu sistemul cu o singură serie de 22 de echipe în Liga a II-a: „Din punctul meu de vedere, ca fost fotbalist și actual antrenor, este o idee stupidă să faci o singură serie, e o gândire de amatori, pentru că eu garantez că, dacă se pornește cu 22 de echipe după patru etape, zece formații vor abandona competiția. Păi ce facem, mergem două zile ca turiștii spre Constanța și ne odihnim când începe partida? Nu are nicio legătură cu fotbalul de performanță această decizie, cel mai bine ar fi fost trei serii a câte zece echipe. Așa văd eu situația, pentru că trebuie să analizăm starea financiară a țării, nu ne putem compara din punct de vedere logistic și financiar cu alte țări care au adoptat acest sistem cu o singură serie“.

Metalul Reșița este pe ultimul loc în clasament, cu -11 puncte, fiind matematic retrogradată în Liga a III-a.