Meșterii Pefoc propun 5 stiluri diferite pe gustul iubitorilor de șeminee din Arad

art 3 pefoc
po 1000x100px (3)

Una dintre cele mai inspirate decizii din punct de vedere estetic și funcțional, o constă montajul unui șemineu care va reuși să ofere acel plus de personalitate și stil căminului tău. Pentru detaliile tehnice, apelează la expertiza meșterilor de la Pefoc, echipă 100% românească prin care, vei avea acces la un univers complet de soluții termice alternative, servicii de montaj profesional și consultanță gratuită de specialitate.

În momentul în care ați stabilit aspecte precum: suprafața ce trebuie încălzită, înălțimea camerei și tipul de focar potrivit nevoilor tale, este timpul să îți concentrezi atenția asupra design-ului șemineului tău de inspirație clasică, modernă, rustică sau elegantă.

O alegere potrivită o reprezintă șemineele pe lemne în stil modern, cu finisaj minimalist și sticlă generoasă, montată pe colț. Aceste modele reușesc să înnobileze cu stil, spațiile mari din locuința ta și nu numai – un living încăpător se va transforma sub ochii tăi, într-un refugiu cu încărcătură magică, romantică sau familială, în funcție de stilul personal de viață și preferințele fiecăruia.

1. Șeminee cu televizor integrat în construcție
În caz că nu știai, noile modele de seminee arad îți permit montajul pe același perete cu televizorul, oferindu-ți o soluție confortabilă și eficientă din punct de vedere al spațiului economisit. Locul destinat televizorului va putea fi astfel integrat, direct în ansamblul structural al șemineului cu respectarea unor anumiți parametri tehnici precum, necesitatea profilelor rezistente pentru prinderea televizorului și distanța suficientă dintre acesta în raport cu șemineul. În spațiile mici, televizorul poate fi amplasat deasupra șemineului, iar în camere generoase, aceste două elemente importante se pot așeza pe orizontală.

2. Șeminee cu bibliotecă în living
Pentru o persoană pasionată de cărți, perspectiva unei seri de iarnă petrecute citind o carte la gura unui șemineu călduros este idilică. Aceste tipuri de șemineu devin și o veritabilă bibliotecă din care îți poți alege să citești după bunul tău plac, romanul preferat în timp ce așezi lemnele pe foc și te bucuri de confortul caloric. Senzația va fi amplificată de jocul flăcărilor care îți învăluie livingul într-o atmosferă de intimitate ce te va purta parcă, în mijlocul poveștilor și personajelor tale preferate.

3. Șeminee în livinguri moderne open-space
Imaginează-ți o cină alături de persoanele dragi, în atmosfera magică creată de arderea focului în șemineu. Livingurile open-space oferă avantajul de a avea șemineul pe lemne și în spațiul camerei de zi și în zona de luat masa. Creându-se un spațiu generos, în aceste livinguri moderne se pot folosi modele de focare cu deschidere largă, conectate la sistemele performante de cos fum ceramic Hoch.

4. Șeminee moderne cu sticlă pe colț
Optarea pentru un astfel de model îți va oferi mai multă vizibilitate asupra imaginii cu focul care arde grație a două laturi din sticlă, ideale pentru construcțiile pe colț. Iar dacă îți faci griji cu privire la aspectul inestetic legat de afumarea sticlei, o faci degeaba. Majoritatea focarelor acestor șeminee, sunt căptușite cu șamotă – un material special ce determină autocurățarea sticlei prin temperaturile foarte ridicate din interior.

5. Construcții de șeminee de dimensiuni mari pentru livinguri moderne
Dacă spațiul de care dispui îți permite, cu siguranță, un șemineu impunător este alegerea ideală pentru a ademeni familia în sesiuni de socializare și bună dispoziție, dar și de a atrage toate privirile și admirația musafirilor tăi, impresionați cu adevărat de ambianța creată. Într-un living încăpător și modern, acesta poate căpăta dimensiuni generoase, în ton cu amenajarea interioară, devenind natural, piesa de rezistență a căminului tău.

Chiar dacă cei care doresc construcția unui șemineu sunt interesați în principal, de design și aspect, nu trebuie să ignorăm că e foarte important și din ce materiale este construit acesta. Pentru o durată lungă de viață și funcționare eficientă este necesar ca materialele să fie de cea mai bună calitate și montajul să fie realizat de persoane calificate și cu experiență în acest domeniu.

Așadar, dacă nu cunoști un meseriaș care să construiască șeminee în mod profesionist, îți recomandăm cu căldură să vizitezi site-ul oficial pefoc.ro și să apelezi la produsele și specialiștii care îți vor aduce noul nivel al confortului termic cu ajutorul focului pe lemne, pe gaz sau peleți!