Meșteri populari din toată țara își dau întâlnire la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Peste 50 de artizani din întreaga țară vor fi prezenți, în weekend, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Aici are loc o nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, iar organizatorii au pregătit și un spectacol folcloric.

Muzeul Satului Bănățean anunță că organizează, în perioada 25 – 26 septembrie, cea de-a XXI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. În total, participă peste 50 de meşteri populari din toată ţara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Deschiderea oficială, precum și prezentarea participanților va avea loc sâmbătă, între orele 10.00 – 11.00, iar expoziția cu vânzare a meșterilor populari se va desfășura până la ora 20.00. De la ora 12.00, pe scenă va urca ansamblul Pusta Banatului și soliștii Cornel Brici, Dolores Dongea, Vlad Văcaru și Anda Sabadoș.

Duminică, expoziția cu vânzare a meșterilor populari va avea loc tot între orele 10.00 – 20.00, iar între orele 13.00 -14.00 va fi organizată festivitatea de premiere a participanţilor. De la ora 12.00 va începe programul artistic pe scenă cu ansamblul Pusta Banatului, cu interpreții amintiți și alții. Biletul de intrare la eveniment costă 5 lei.

Accesul se va face în baza respectării normelor în vigoare emise de Guvernul României în privința Covid 19, mai exact: prezentarea certificatului verde în formă tipărită sau electronică (de pe telefon, cu codul QR), test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore sau adeverință care atestă parcurgerea curentă a infectării cu SARS-Cov-2 a persoanelor aflate în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu Covid 19. Pe durata evenimentului, obiectivele de vizitare vor fi închise”, a informat Muzeul Satului Bănățean.