Mesajul unui medic din linia întâi pentru românii nevaccinați: „Doctorii vă vor binele. Nu mai credeți toate prostiile”

medical specialist with face mask dressed in coverall
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

În jur de 30% din populația României este vaccinată cu schema completă. Prea puțin, spun doctorii aflați în linia întâi, epuizați deja din cauza numărului mare de pacienți diagnosticați cu COVID-19 în valul patru al pandemiei.

Adelina Mihăescu, coordonatorul medical al zonei roșii din cadrul Spitalului Județean din Timișoara, le reamintește oamenilor că lupta cu pandemia nu se câștigă în spital și aceste momente pot fi depășite doar dacă sunt respectate în continuare toate măsurile de protecție.

„Lupta cu pandemia nu se câștigă în spital. Suntem în război, doctorii tratează victimele. Dar cine hotărăște când se oprește această pandemie? În niciun caz nu se oprește dacă ieșim în stradă să strigăm «jos pandemia!». Este absurd. Fata mea, când avea patru ani, striga «vreau să vină primăvara chiar acum!». Okay, și eu strig «să se termine pandemia chiar acum!» Ce rezolvi cu asta? Trebuie să faci ceva ca să se termine pandemia. Trebuie să conlucrăm. Trei miliarde de oameni s-au vaccinat și nu au murit. Ba dimpotrivă, și-au reluat viețile. Nu e un exemplu suficient? De asemenea, măsurile de protecție trebuie menținute. Dacă nu îți impune cineva să respecți aceste măsuri nu le respecți?”, a spus medicul Adelina Mihăescu.

adelina mihaeacu

În ceea ce privește vaccinarea, în România au fost administrate peste 11,6 milioane de doze, iar cu schema completă au fost imunizați aproximativ 5,83 de milioane de oameni. Puțin peste 30% din populație, potrivit datelor.

„Ne așteptam să fie și oameni care nu învață din propriile tragedii și greșeli, dar nu așa de mulți. 70%? Nimeni nu vă vrea răul. Doctorii vă vor binele. Ne dorim să fiți cu toții sănătoși, să nu trebuiască să murim pe baricade îngrijindu-vă. E traumatizant pentru noi să îngrijim pacienți aflați în stare gravă care luptă să respire. Vă rugăm să vă vaccinați pentru că este o metodă de protecție a voastră, a celor dragi și a tuturor în general. Și funcționează. Deocamdată e singura metodă care funcționează în masă. Nu mai credeți toate prostiile, uitați-vă la ce fac specialiștii și la ce au făcut și ceilalți, la fel de oameni ca și noi”, a mai spus Adelina Mihăescu.