Mesajul lui Victor Ponta pentru Adrian Torma: „Dacă ei nu au putut să te omoare pe tine, să-i omori tu pe ei, da? Să nu-i ierţi!”

Președintele Pro România, Victor Ponta, a ajuns, la sfârșitul acestei săptămâni, în orașul de la malul Dunării, în primul rând, pentru a-i transmite un mesaj de încurajare primarului Adrian Torma, pe care l-a numit un primar greu de ucis, ținând cont de hopurile întâmpinate vizavi de candidatura pentru un nou mandat, dar și pentru a-i încuraja pe candidații Stângii unite din Clisura Dunării în vederea câștigării cât mai multor UAT-uri.

„Am venit la Moldova Nouă la insistențele lui Sorin Grindeanu, Silviu Hurduzeu, dar și la insistențele lui Ion Mocioalcă, în primul rând, să-l văd pe primarul greu de ucis. Viața te învață așa: «Dacă ei nu au putut să te omoare pe tine, să-i omori tu pe ei, da! Să nu-i ierți!». Eu, spre exemplu, nu sunt așa greu de ucis. Eu tot sunt ucis și tot renasc. Atât eu, cât și Sorin Grindeanu am învățat un lucru și anume: «Când te lupți cu dușmanul, nu este așa de rău. În schimb, atunci când te lupți cu a tăi, e cel mai rău». Am venit să vă spun că eu cred că, dacă ne unim, câștigăm! Dacă ne luptăm între noi, pierdem toți. Acesta este mesajul pe care am vrut să îl dau susținându-l pe Silviu Hurduzeu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, un mesaj care-i vizează pe toți primarii de aici începând cu primarul de la Moldova Nouă. Dacă suntem uniți, câștigăm! Dacă ne luptăm între noi, pierdem și nu câștigă unii mai buni decât noi, câștigă unii mult mai răi.”, așa și-a început discursul liderul Pro România cu ocazia vizitei la Moldova Nouă.

Experimentul lui Scorilo și „hienele din Caraș-Severin”

Croit să-i facă să înțeleagă pe toți cei prezenți pe faleza Dunării că, numai prin unirea forțelor, cu referire la alianța Pro Caraș-Severin, cetățenii județului vor putea avea parte de condiții decente de trai, Victor Ponta a plecat de la experimentul regelui dacilor, Scorilo, atunci când poporul său voia să atace Imperiul Roman:

1000x100 casa brutarului

„Mi-am adus aminte și o să-mi aduc aminte tot timpul de ce învățăm toți la școală. Știți acea pildă a lui Scorilo: se ceartă câinii, dar când apare lupul, aceștia se unesc? În Caraș-Severin nu a apărut un lup, au apărut niște hiene care vor să mănânce din Caraș-Severin. Nu le mai ajung banii pe care i-au făcut în Caraș-Severin și se plimbă cu elicopterele pe aici, printr-o zonă unde oamenii nu au bani pentru măști și pentru dezinfectanți ca să își ducă copiii la școală. Am venit să vă spun să ne unim, să scăpăm întâi de hienele din Caraș, iar după, dacă mă ajutați, să scăpăm de hienele din toată țara. Unirea nu e ușor de făcut. Sunt multe răni rămase deschise, sunt multe supărări din trecut. Din fericire, nu și în Caraș-Severin. Pe lista celor care nu m-au dezamăgit este Silviu Hurduzeu și îi mulțumesc pentru acest lucru. Acesta este motivul pentru care am venit să-l susțin pentru că nu vin să susțin oameni în care nu cred”.

Puterea Stângii în lupta cu „dușmanul comun”

Fostul prim-ministru al României a adăugat că pactul politic din 2020, cel dintre Pro România și PSD, are aceeași țintă pe care a urmărit-o USL-ul, fuziunea dintre PSD și PNL din trecut, și anume: eliberarea cetățenilor de sub jugul celor care se află la putere:

„Tot aici, în Caraș-Severin, mi-a adus aminte Ion Mocioalcă și vreau să vă spun că există ceva ce nu se știe. În 2010, când era Băsescu cel mai tare, când tăia pensii, salarii, căci nu erau bani decât pentru afacerile lor, tot aici, în Caraș-Severin, am reușit să ne înțelegem două partide: unul de dreapta și unul de stânga – PNL-ul și PSD-ul – pentru că era rău pentru România și am lăsat ceea ce ne despărțea ca să luptăm cu dușmanul comun. Nu cred că, aici, în Caraș-Severin, nu putem să luptăm împreună două partide de Stânga împotriva celor care ne spun la fel ca în 2010: că nu sunt bani de salarii, pensii, drumuri decât pentru ei. Pentru ei au o mulțime de bani și nu se mai satură niciodată. Vreau să strig de la Moldova Nouă atât de tare încât să se audă până la Botoșani, Satu Mare, Constanța că eu vreau să ne luptăm la fel ca în 2010 cu cei care ne distrug țara și ne-o vând pe bucăți. Sper ca toți să fiți alături de mine în frunte cu primarul de la Moldova Nouă, greu de ucis, toți primarii din Clisură și toți cei care astăzi vor să dea această bătălie pentru Caraș-Severin și pentru toată România”.

(E)