Mesaj pentru elevi, la început de an școlar: „În mâinile voastre este viitorul României!”

ion mocioalca

Senatorul Ion Mocioalcă le-a transmis un mesaj la început de an școlar elevilor în care își pune toată speranța privind viitorul țării. 

Senatorul PSD începe mesajul făcând apel la un citat din Mihail Sadoveanu: „Adevărat că mai cinstit lucru nu este în lume și mai scump și mai curat decât omul procopsit la învățătură.”

Ion Mocioalcă transmite tuturor elevilor și preșcolarilor care s-au întors azi în bănci îndemnul de a păși cu optimism în noul an școlar. „Avem nevoie de copii și tineri educați – voi sunteți resursa cea mai importantă a țării, vouă vă stă în putință să construiți o lume mai bună decât ne-am străduit și reușit noi, voi meritați investiții necondiționate, pentru că în mâinile voastre este viitorul României!”

Parlamentarul PSD le dorește elevilor să își cultive iubirea față de carte, părinților – multă răbdare și toleranță, iar profesorilor – înțelegere și putere de muncă. Tuturor – sănătate, echilibru, rezultate deosebite și recolte bogate.

Încheierea mesajului face trimitere la un alt clasic, Ioan Slavici: „Menirea firească a şcolii nu e să dea învăţătură, ci să deştepte cultivând destoinicirile intelectuale în inima copilului, trebuinţa de a învăţa toată viaţa.”