Merg să-mi scot paşaportul

Cică vine iarna. Cea mai grozavă iarnă din ultima vreme. Am mai auzit trăsnaia asta, dar ce ne pasă nouă! Avem canadiană nouă, iar Gigi Becali va fi liber. A scos o carte, aşa că va fi prezent la deszăpeziri. Un fel de buldozer uman, iar guvernul poate dormi liniştit. Şi nu mă mai sperii deloc. Mă sperie mai degrabă ce s-a întâmplat, la sfârşitul săptămânii, în unele oraşe din ţară. La Timişoara, de exemplu, societatea civilă a organizat proteste violente. Care societate civilă? În fapt, ACL a adus la Timişoara autocare pline de membri de partid de prin Iaşi şi alte zone. Aceştia şi alţi participanţi din piaţă au trecut apoi pe la casierie şi şi-au luat dreptul. Dar am văzut un lucru care m-a lăsat cu gura căscată. Se flutura un steag verde cu o cruce albă, chipurile steagul Republicii Banat. Fănuş Neagu mi-a spus că eu m-am mutat în Cacania, iar acum aflu că trăiesc în Republica Banat. Ce chestie! Oare îmi trebuie paşaport pentru a da o fugă până la Brăila? Originea mea nu e prea sănătoasă, iar Dunărea curge invers. Cum vine asta, Republica Banat? Ce prostovan agita acest steag? Cu siguranţă, vreun adept al Statului Ardeal, un nebun, cu numele de Klaus Iohannis. La Timişoara, organizator, unul Benjamin Lup. Adică un lup în piele de oaie, din gaşca lui Iohannis, care refuză în continuare să se întâlnească cu Ponta, că are de răspuns la nenumărate întrebări delicate. O a doua manifestare plină de violenţă a avut loc la Braşov. Un descreierat, adept al aceluiaşi Iohannis, a încercat să provoace adepţii lui Victor Ponta, adunaţi într-o manifestare legală şi paşnică. Striga ca din gură de şarpe, în timp ce era săltat de jandarmi: Vrem alegeri libere! Şi nu pricepeam cine îl opreşte. Apoi am aflat că individul fusese preşedintele Forumului German din Codlea şi era cunoscut ca unul care se ocupă de asemenea lucruri. Făcuse o profesie din asta. A fost dus la Poliţie şi amendat. Dacă îi plac chestiile astea, să-i fie de bine! Aşa că Iohannis şi ai lui au mai înregistrat un eşec, pentru că nu s-a dat curs scandalului civil prevăzut, pentru a-l victimiza, la Braşov. Chestiile astea sunt un mizilic pentru Iohannis, vizavi de retrocedările de care se face vinovat în Sibiu. Dar tipul nu pricepe, parcă e bătut în cap. Sper s-o ia pe coajă, totuşi!

Comments

  1. Baron PSD says:

    Mirciulica,la Timisoara, sa sti si matale ca oamenii nu au fost adusi,te citez exact:”ACL a adus la Timişoara autocare pline de membri de partid de prin Iaşi si alte zone”.
    Majoritatea covarsitoare au fost localnici,din imprejurimile Timisoarei,de prin Banat(cum ii spui mataluta:”Republica Banat”),studenti si nu autocare provenite din Iasi.Pai mai Mirciulica,ti-ai gasit mai si tu chiar din Iasi sa spui ca au venit autocarele, unde colhaie de PSD-isti.Apropo,sa mergi in Timisoara si sa spui ca matale esti autoul articolului si ca in nemernicia ta de slugoi PSD-ist, ai putut sa scrii asa ceva (sa vad daca te mai intorci acasa cu ochelarii intregi si apoi,sa spui ca au fost sparti de indivizi adusi cu autocarele de prin Iasi si ALTE zone,unde oamenii,nu l-au pupat in fundulet pe Ponta.

    Cu respect totusi, pentru cititorii publicatiei,

    Baronul PSD

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/