Menunele liberale în zodia coronavirusului

Liberalii au luat-o rău razna. Pe arătură, așa cum se spune în popor. Înainte de a încăleca șaua puterii trâmbițau peste tot criteriul competenței în funcțiile de conducere de la stat și promiteau un aparat administrativ suplu. Canci. Ajunși pe cai mari, primul lucru a fost să-i dea afară pe oamenii lui Dragnea și Dăncilă. Ba unii dintre ei, exemplul lui Marcel Vela, e de predat în manualele școlare, au chemat popii să alunge duhurile din birourile în care se mutaseră. Apoi au făcut pe dracu-n patru și, în mai puțin de două luni, au angajat peste 12.000 de bugetari de-ai lor.

Pandemia de coronavirus a picat la țanc, deoarece ordonanțele militare, emise tot la patru zile, le-a deschis calea spre desăvârșirea operei președintelui Iohannis care visează întruna să aibă la degetul mic nu doar Guvernul, ci și Parlamentul. Și uite așa, în 60 de zile au schimbat nu mai puțin de 30 de manageri de spital! Practic, la două zile se punea la cale o mazilire. O execuție publică, fără argumente, fără preavize, fără nimic. Liderii PNL din teritoriu propuneau, iar ministrul Sănătății semna, ca primarul, ordinele de schimbare și de numire. Gurile rele spun că, la un moment dat, Nelu Tătaru luase un repaus de vreo două zile pentru că făcuse scurtă la mâna cu care semna hârtiile. Unii dintre ei au fost schimbați chiar de două ori, în timp ce alții n-au rezistat în funcție nici măcar o singură zi. Statistica este doar în cazul managerilor spitalelor din subordinea administrației locale. Nu mai punem la socoteală șefii de direcții de sănătate publică, directorii medicali și alți specialiști trimiși la plimbare de liberalii care au ajuns să se comporte chiar mai penibil decât pesediștii, după principiul: noi suntem statul, la noi e pâinea și cuțitul.

Iar în momentul în care au terminat cu specialiștii, au apelat la rezerva de cadre. La spitalul din Câmpeni au pus manager un fost chelner, care în ultima vreme promovase, datorită priceperii de a duce tava, la șef de sală. Primarul de acolo era revoltat de numirea făcută. Și ce-i cu asta? Lasă că-i trece când l-o vedea la treabă pe domnul manager ducând tava cu hapurile și paharul cu apă la patul bolnavului. Dar asta nu-i nimic, la conducerea Spitalului Județean de Urgență Neamț l-au numit pe patronul unei firme de pompe funebre, probabil să fie mai aproape de muribunzi cu un sicriu, cu o coroană, o lumânare… Bă, ești nebun? Bă, ești prost? Nici în serialul Las Fierbinți nu s-ar întâmpla o astfel de menune.

Da, bă, așa e, dar îi compari pe pitpalacii ăștia de liberali cu Giani, Firicel, Robi sau Aspirina? Să avem pardon, mon cher! Ca ăștia nu mai găsim nici dacă i-am căuta cu lumânarea!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/