„DNA-ul pădurii vizează bandele care acționează în stil mafiot și nicidecum omul de rând”

Clasa politică românească a fost din nou dezbinată când a fost chemată să voteze un proiect de lege, inițiat de USR, referitor la înființarea așa-zisului „DNA al pădurii”. După cum le-a dictat interesul, deputații au votat care hăis, care cea. Chiar dacă tocmai partidul aflat la guvernare s-a abținut la vot, proiectul susținut de celelalte formațiuni politice a trecut.

Pro România s-a situat alături de USR și PSD pornind de la considerentul că, deși există Parchet General, precum și alte instituții specializate ale statului, un astfel de organism nu poate decât să contribuie la curmarea acțiunilor de distrugere a pădurilor.

În acest sens, secretarul general al Pro România, deputatul de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, ne-a mărturisit: „Necesitatea de a se înființa un organism de control mai puternic, care mie mi se pare o supralegiferare în domeniu, a izvorât din faptul că organele silvice existente nu își făceau datoria așa cum trebuie. Este clar că politica în domeniu nu a fost cea mai eficientă pentru că, cu sau fără «DNA-ul pădurii», noi trebuie să oprim tăierile și exporturile de bușteni. «DNA-ul pădurii» nu are rolul de a-l sancționa pe cel care cară lemne cu spinarea ca să se încălzească. Aici este vorba de bande organizate care acționează în stil mafiot, care încălcă cu bună știință legea, făcând din acțiunile lor afaceri extrem de ilegale, dar și profitabile. Ele sunt vizate de acest organism și nicidecum omul de rând”.