Memorialul „Vasile Gherman”, ediția a III a, a umplut pieptul luptătorilor de medalii

Este al treilea an consecutiv în care Vasile Gherman, unul dintre cei mai mari luptători pe care i-a dat Caransebeșul a fost comemorat la Caransebeș, printr-o activitate sportivă la care s-au înscris peste 30 de sportivi de la cele mai fragede vârste până la 15 ani, atât la fete cât și la băieți, în organizarea Clubului Sportiv Școlar, secția de Lupte prin antrenorul Dumitru Toc.

Surpriza o constituie sportivii din zona Băile Herculane – Cornereva, care au venit în număr foarte mare și care au și obținut rezultate foarte bune. Fiind un concurs fără miză în Campionatul Național de Lupte toți participanții au fost răsplătiți ne-a informat antrenorul Dumitru Toc:

Am reușit să organizăm cu ajutorul Clubului și al Primăriei Caransebeș un concurs în memoria lui Vasile Gherman, la care am avut plăcerea să vedem în luptă sportivi din Cornereva, Băile Herculane, Reșița și Caransebeș. Am acordat 29 de medalii și diplome pentru locuri fruntașe. Printre ei nu au fost campioni naționali, fiind vârsta fragedă și unii chiar la început de drum în acest sport, dar eu cred că prin muncă și ambiție pot ieși în viitorul scurt și campioni din aceste selecții”, ne-a declarat antrenorul Dumitru Toc.

La Caransebeș a fost prezent și antrenorul care a descoperit-o pe marea campioană Alina Vuc, locul I în Topul Federației Române de Lupte în acest an, vicecampioană mondială și calificată la Jocurile Olimpice de la Tokio.

„Sportivii crescuți la țară m-au impresionat prin musculatură și rapiditatea cu care au deprins acest sport, sunt copii talentați și la nivel de județ putem spune că avem performanțe notabile și noi cei din Reșița și la nivel de seniori, dar și cadeți și juniori, sunt mulțumit. La fel de mulțumit sunt și de sportivii micuți pe care-i am, două sportive au obținut medalii la Campionatul Național de Copii. Dacă muncim și să avem bani de competiții și de echipamente vin și rezultatele”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Reșița, Nicolae Constantin.