IREAL. Gelozie criminală și atentat la viața oamenilor! La Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin!

Procurorii și ofițerii DIICOT au descins în forță și au stopat apucăturile nebunești ale managerului Adrian Truică, însă consecințele deosebit de grave abia acum sunt devoalate. Sunt de-a dreptul revoltătoare!

Managerul Truică a fost săltat de organele de cercetare penală și plasat sub control judiciar după ce s-a folosit de angajați ai instituției, împreună cu care a format un grup infracțional organizat. Scopul era urmărirea și șantajarea fostei sale iubite, pe care și-o dorea nebunește înapoi. I-a făcut tinerei viața un calvar, i-a promis vrute și nevrute, dar totodată a amenințat-o că o va distruge, că o va lăsa pe drumuri, că o va lăsa fără loc de muncă și, în plus, o va compromite în asemenea hal încât să fie decăzută din drepturile de mamă. Deosebit de grav este însă modul în care a acționat Truică, de ce și de cine s-a folosit și mai ales cu ce posibile consecințe. 

„Doi șoferi și un medic din cadrul Ambulanței, la cererea suspectului, au urmărit persoana vătămată, acțiuni menite să intimideze. (…) Începând cu luna februarie 2019, la sfârșitul relației dintre cei doi, conform mesajelor de amenințare trimise de către suspect, medicul împreună cu cei doi şoferi au urmărit persoana vătămată, în oraș, chiar în timpul serviciului”, reține DIICOT. Chiar în timpul serviciului! Adică, în timp ce cărășenii care aveau nevoie urgent de intervenția medicilor așteptau în suferință sau, poate chiar mai rău, își trăiau ultimele clipe de viață, angajații Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin erau pe urmele femeii care i-a sucit mințile managerului Truică. Și asta nu e tot. Potrivit surselor expressdebanat.ro, urmărirea se făcea chiar cu ambulanțele din dotare. Iar pentru asta s-ar fi inventat urgențe anunțate prin 112 chiar în zona în care locuiește fosta iubită a lui Adrian Truică. 

O practică folosită și pentru alte nevoi ale managerului, dacă e să dăm crezare acelorași surse. Dar asta o vor confirma sau infirma, în fața anchetatorilor, subalternii managerului care, anul trecut, în această perioadă a anului, au condus ambulanțele cu care Truică ar fi trimis două splendori de brad la Buchin, acolo unde locuiește mama sa. Doi brazi, un al treilea fiind oprit la Reșița. Doi brazi din pădurile Aninei, transportați, bineînțeles, cu ambulanța! Și atunci s-ar fi apelat în fals numărul unic de urgență 112! Strigător la cer!

Cum se înregistrau ieșirile ambulanțelor pe traseu atunci când acestea efectuau misiuni de filaj sau efectuau transporturi pentru manager verifică în prezent, la Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Organele de cercetare penală, în paralel, urmează să afle dacă pe mașina iubitei lui Truică acesta a montat vreun aparat GPS de localizare. Nu ceva deosebit, ceva asemănător sau identic chiar cu cele de pe ambulanță. Nu de alta, dar prea mare i-a fost surpriza tinerei când, pe malul Dunării, fără să știe cineva de prezența ei acolo, s-a trezit cu un buchet imens de flori. „De la domnul manager Truică!”

Despre acestea, dar și despre multe altele, ne-am fi dorit să discutăm cu domnul manager Adrian Truică. L-am găsit săptămâna trecută în biroul său de la Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin. Ni s-a scuzat, fiind copleșit de problemele instituției pe final de an. Ne-a invitat să revenim, stabilind o întâlnire pentru ziua de luni. Adică, de ieri. N-a mai fost de găsit! A vorbit, în schimb, avocatul domniei sale, Cosmin Bolosin. „Domnul Truică este în momentul de față șef al Ambulanței din Caraș-Severin și, din câte cunosc, pot spune că este apreciat și iubit de către colegii dumnealui. Este un om respectabil în societate, care a avut o ieșire mai mult sau mai puțin controlată, asta o va stabili instanța de judecată. Este un om care a făcut și lucruri bune, și lucruri rele, nimeni nu este perfect. La unii oamenii gelozia este exagerată, la alții ponderată”, a explicat avocatul Bolosin.