Mega proiect pentru promovarea turismului din Clisura Dunării! Zona se transformă într-o destinație de concediu!

Primarii din Clisură pun la cale un proiect comun pentru promovarea obiectivelor locale, astfel încât numărul turiștilor care vizitează zona să crească. Ba mai mult, se ia în calcul transformarea Clisurii Dunării într-o destinație de weekend și, de ce nu, într-una de vacanță.

Cea de-a doua jumătate a lunii septembrie ar putea fi una decisivă pentru viitorul turismului din Caraș-Severin. Primarii din Clisura Dunării iau în calcul transformarea zonei într-o destinație de weekend și chiar într-una de concediu, astfel încât turiștii să aleagă să își petreacă vacanțele în județ, la malul Dunării. Un circuit turistic bine pus la punct ar fi doar una dintre variantele pe care le au în vedere primarii din zonă, proiect care le-ar aduce beneficii tuturor.

„E una dintre temele pe care eu vreau să le promovez la întâlnirea pe care o vom avea în a doua jumătate a lunii septembrie. Fiecare dintre noi, primarii, va trebui să scoatem ceva în evidență, să venim cu idei și eu îmi doresc de mult timp să dezvoltăm acest concept de weekend în Clisură, unde oamenii, pe lângă facilitățile de cazare, să aibă la dispoziție și alte facilități ca ei să îți poată ocupa întreg timpul cu diverse activități pe care diferiți operatori sau chiar noi, UAT-urile, să le putem presta”, ne-a declarat primarul Adrian Torma.

În parteneriatul pus la cale sunt incluse toate primăriile din Clisură: Moldova Nouă, Berzasca, Sichevița, Coronini, Gârnic, Pojejena și Socol. Nucleul s-a format în jurul Primăriei Coronini și Primăriei Berzasca. „Rămâne ca, în momentul în care toată lumea revine din concediu, să stabilim data. Dar sunt convins că toți vor fi de acord, pentru că e în interesul nostru. Și nu o facem în interes politic, ci în interesul cetățenilor care ne-au trimis pe fiecare dintre noi aici, în aceste funcții”, a mai completat Adrian Torma.