Mediul de afaceri se implică voluntar în renovarea Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş!

Primăria Caransebeș reacționează la imaginile care au tot apărut pe rețelele de socializare, în care sunt arătate secvenţe surprinse în incinta Spitalului Municipal de Urgență, și a inițiat o campanie de sensibilizare, în special a mediului privat, de a pune umărul la reabilitarea unității medicale, chiar și pe porțiuni.

Așa se face că, dacă legea este destul de stufoasă, conducerea administrației publice locale a îndemnat chiar la o soluție mai ușoară care beneficiază de totală transparența: firmele doritoare să ajute pot reabilita, pe cheltuiala proprie, grupurile sanitare sau pot efectua alte lucrări de reparații în saloane sau pe holurile spitalului.

După omul de afaceri Nicu Preda, care a reușit să ajute în ultimii ani, în repetare rânduri, Secția ORL, acum firma Benning din municipiul Caransebeș a adus un real ajutor Secției Chirurgie, unul dintre compartimentele la care nu s-au adus îmbunătățiri de cel puțin 10 ani. Aici au fost reparate 4 grupuri sanitare și, ceea ce este de lăudat, angajați ai firmei au venit voluntar să ajute la efectuarea lucrărilor, ba mai mult, să efectueze munca de curățenie după finisarea lucrărilor.

Asemenea lucrări de igienizare, prin reabilitarea grupurilor sanitare, se efectuează în prezent și la etajul VI al clădirii, la Secţia Ginecologie, ne-a informat Marius Cazacu, responsabil de lucrări din partea Primăriei Municipiului Caransebeș.