Mediul de afaceri, îngropat în amenzi!

ITM a verificat peste 200 de firme în luna decembrie a anului trecut. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 80.000 de lei.

În cadrul acţiunilor de control, au fost identificate  6 persoane care lucrau la „negru” la  4 angajatori, aceştia fiind sancţionaţi cu amendă totală de 60.000 lei. Domeniile de activitate ale angajatorilor depistaţi cu muncă la negru sunt: construcţii, comerţ, panificaţie și pensiuni.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 67.000 lei, au fost aplicate în principal pentru neîntocmirea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nedesemnarea persoanei responsabile cu completarea registrului de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea repausului săptămânal sau neevidenţierea în foile colective de prezenţă a orelor suplimentare.

„Angajatorii au comunicat 7 evenimente soldate cu 6 cazuri de incapacitate temporară de muncă şi un deces, iar după finalizarea cercetărilor aceste evenimente vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă. În urma controalelor s-au dispus în total 271 de măsuri ferme pentru a remedia deficienţele constatate, se arată în comunicatul de presă transmis de ITM în această dimineață.

FOTO: arhivă

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. Guest says:

    Cea mai accesibila oferta de lucru! ! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. . Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de email:albu.tase@yahoo.com