Meditații gratuite pentru cei care au picat BAC-ul

Mobilizați de faptul că rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost sub un sfert în Caraș-Severin, din această săptămână, au început meditațiile gratuite pentru cei care au picat examenul. Inițiativa pleacă de la Inspectoratul Școlar Județean, care le pune la dispoziție elevilor săli de studiu cu profesorii lor din liceu, în toate instituțiile de învățământ.  
Toate liceele din județ organizează meditații gratuite pentru elevii care au picat examenul de bacalaureat. Profesorii vin din timpul lor liber pentru a-i ajuta pe tineri să se prezinte mai pregătiți la probele la care nu au reușit să ia note mai mari de 5. La nivelul județului, materia care necesită cele mai multe ore de meditații este matematica.

”Inspectoratul Școlar Caraș Severin s-a implicat împreună cu directorii școlilor în realizarea unui program de remediere pe perioada vacanței până la începerea etapei a doua a examenului de Bacalaureat. Avem programe de pregătire la nivelul fiecărei școli. Toate detaliile sunt afișate la fiecare școală. Sperăm că până la data de 27 august, atunci când vor începe probele scrise, acest program să îi ajute pe elevi să-și salveze examenul, atât de important în dezvoltarea lor”, a spus Ioan Benga, inspectorul școlar adjunct.
Elevii se arată interesați de inițiativa inspectoratului și se prezintă în număr destul de mare la pregătiri. Cel puțin, aceasta este concluzia inspectorilor școlari, care fac în aceste zile controale, ca să verifice dacă meditațiile se țin cu adevărat.