Mediile mari ale elevilor din Caransebeș ar da bugetul municipalității peste cap

80% dintre elevii caransebeșeni ar putea lua burse de merit. Cu toate astea suma totală ar îngreuna foarte mult bugetul anual al Primăriei Caransebeș, astfel că Felix Borcean spune pas alocării de burse.

Edilul spune că nu poate lua în calcul o astfel de lege pentru că din experiența sa foarte mulți elevi ar îndeplini criteriul, de acordare a bursei.

Cred că în proporție de 80% elevii din Caransebeș se încadrează în media 8,50 – 10,00. Dacă ar fi fost un pic mai restrictivă, da era de acceptat, era de înțeles. Dacă va veni o finanțare guvernamentală normal că legea e bine venită. Din ce am calculat eu așa e un efort financiar de vreo 2 milioane de lei pe an, foarte mult. Adică ar trebui să renunț la toate investițiile și să susțin bursele de merit. Nu e un lucru rău, adică ceea ce spun acuma e cumva așa cu două tăișuri, că primarul nu susține învățământul din Caransebeș, Doamne ferește dar nu acuma să pui toată presiunea pe o Primărie care nu e pe roze, nu e sacul fără fund. Una e să fii în mediul rural să ai 2-3 elevi și alta e să vii în Caransebeș unde ai mai bine de 3.000 de elevi și din care vreo 2.500 să se încadreze. Chiar și cei mai neperformanți elevi se încadrează pentru că aici e o altă discuție că la materiile de pe pagina a doua a catalogului de la sport, muzică, educație tehnologică, religie și așa mai departe au toți nota 10 și poți să ai media 5 sau 6 la fizică și per total să ajungi la 8,50 și te încadrezi în condițiile de bursă”, a mai spus primarul Caransebeșului.

leader board 728 x 90 px

Edilul a mai specificat că pentru inițiativa de premiere a elevilor olimpici va continua:

„Am avut această inițiativă și am premiat în fiecare an elevii cu adevărat performanți care au participat de la faze județene chiar, nu neapărat cu performanțe naționale pentru că aici sunt foarte puțini, e simplu și în competițiile sportive și în activitățile școlare”, a mai specificat Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș.