Aquacaraș nu vinde nimic la fier vechi. Din contră!

Societatea Aquacaraș dezminte informațiile făcute publice de primarul Felix Borcean, cum că uzina de apă din Caransebeș, din cartierul Balta Sărată, s-ar vinde la fier vechi. Din contră, spun reprezentanții ei, muncitorii fac reparații pentru a stopa pierderile majore de apă.

Reprezentanții Aquacaraș anunță că uzina de apă la care primarul Borcean face referire a fost predată de Primăria Caransebeș către Aquacaraș în anul 2005, în stare de nefuncționare, societatea asumându-și toate cheltuielile necesare pentru conservarea echipamentelor și a instalațiilor acesteia în cele mai bune condiții. „În acest sens, societatea a suportat din bugetul propriu cheltuieli de aproximativ 400.000 lei anual pentru pază, energie electrică și alte cheltuieli materiale. Societatea noastră a depus toate eforturile pentru păstrarea în bune condiții a obiectivelor deținute în concesiune. În urma verificărilor periodice făcute, s-au constatat pierderi ce pot cumula peste 100.000 mc pe conductele din incinta Stației de Apă, din cauza vechimii mult mai mari decât durata normală de funcționare a acestora”.

leader board 728 x 90 px

Situația a fost expusă conducerii Consiliului Județean, acționarul majoritar al societății, și, de comun acord, s-a luat decizia intervenției pentru remedierea problemelor constatate. Astfel, în ultimele luni, angajații Aquacaraș au derulat periodic lucrări de blindare a conductelor pentru stoparea pierderilor de apă. „Cele prezentate mai sus au susținere și în constatările făcute de polițiștii veniți la fața locului pentru a face verificări, în urma unor sesizări făcute de persoane aflate în anturajul domnului primar, foști angajați ai AquaCaraș ce doresc discreditarea societății”.

Dincolo de acest conflict, reprezentanții societății de apă-canal îi amintesc lui Felix Borcean de recenta investiție de la Jupa, inaugurare la care și edilul-șef a luat parte. „Dorim să îi aducem aminte domnului Felix Borcean că, în urmă cu nu foarte mult timp, a participat la punerea în funcțiune a stației de epurare din cartierul Jupa, eveniment pentru care societatea de apă și canal a investit peste 150.000 de lei din bugetul propriu, deși această investiție era obligația Primăriei Caransebeș. Acest eveniment ar fi trebuit să îi ofere domnului Borcean siguranța că AquaCaraș este o societate de acțiune, ce dorește rezolvarea problemelor în interesul cetățenilor, mai mult decât dispute sterile”.

Pentru a evita pe viitor astfel de polemici, conducerea AquaCaraș a dispus montarea unui sistem de supraveghere video în perimetrul uzinei de apă.

CITEȘTE ȘI: Vechea uzină de apă a Caransebeșului — la fier vechi fără știrea proprietarului de drept?