Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, după trimiterea în judecată a lui Virgil Musta: „Sunt mâhnit”

gabriel diaconu

Gabriel Diaconu se declară mâhnit după anunțul DNA cu privire la trimiterea în judecată a doctorului Virgil Musta. Medicul psihiatru susține că România îi datorează „enorm de mult” în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Sunt mâhnit să aflu despre trimiterea în judecată a doctorului Virgil Musta. România îi datorează enorm de mult în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19. (…) Doctorul Musta a salvat oameni. A salvat vieți. Și-a făcut meseria în condiții de suprasolicitare, de epuizare, de amenințare directă fizică asupra sănătății personalului medical. Oamenii ar trebui să înțeleagă că, în aceeași perioadă în care mortalitatea în populația generală, per caz, era 3%, în rândul personalului sanitar a fost dublă. Pentru salvarea bolnavilor în suferință, în România – ca și în alte țări – au murit medici. Medici care nu se vor întoarce vreodată înapoi.”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Medicul psihiatru subliniază și că trimiterea în instanță nu e echivalentă cu o condamnare definitivă.

„(…) Medical, Musta a fost și rămâne un reper. Nu-i poți lua meritele medicale sub nicio formă. Medicale, insist. Cele morale, probitatea lui trasă în noroi de «foloase necuvenite»… e foarte ușor să ticăloșești un om. La fel cum l-au ticăloșit și pe Marinică Gașpar, plecând tot de la bani. Bani. Bani, bani și iar bani. Cu adevărat ochii dracului. Trebuie să continuăm să ne croim drum prin mocirla asta a sănătății și-a prețului ei corect. Când, cum, cui, prin ce mijloc dai bani, și ce primești de ei, unde se termină sistemul public de sănătate și unde începe privatul, care e raportul de vecinătate dintre cele două entități. Nu mi-e rușine să spun că îmi pare tare rău de doctorul Musta. Omul n-avea experiență mediatică. N-avea nicio formă de training, de formare profesională în comunicarea cu publicul. Dar, la ceasul nostru cel mai greu, a pus umărul. Ba, mai mult, și-a păstrat cumpătul în fața valului mediatic. Aceasta este o opinie personală. Nu reflectă niciuna dintre calitățile mele publice, funcțiile pe care le ocup sau afilierea pe care o am. Sper ca în cazul lui judecata să fie dreaptă, echilibrată și actul de justiție să fie realizat corect, complet și nepărtinitor. Dar să-mi fie iertată reacția personală: fir-ar al dracului să fie…”, a concluzionat Gabriel Diaconu.

CITEȘTE ȘI: Medicul Virgil Musta, trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu. Ce a făcut în plină pandemie de Covid-19?