Măsuri suplimentare la graniță, în zilele libere prilejuite de 1 Decembrie

Polițiștii de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativîn toate punctele deschise traficului internaţional.

Astfel, s-au dispus o serie de măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ la frontieră. Pentru fluidizarea traficului, se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Dacă va fi necesar, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

„Reprezentanţii Poliției de Frontieră vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se  efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.”, au transmis polițiștii de frontieră.

Celor care vor să petreacă zilele libere în afara țării, polițiștii le recomandă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional atât la frontiera cu Ungaria, cât și la frontiera cu Serbia. De asemenea, ei sunt sfătuiți să verifice aplicația Trafic On-line, căci acolo, timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, iar șoferii își pot, astfel, reconfigura traseul către un punct de frontieră cu valori de trafic scăzute.