Medicul Adrian Bădescu, în cadrul întâlnirii cu Dominic Fritz: „Sperăm în finalizarea proiectului de înfrățire a Timișoarei cu orașul mexican Cancun”

În prima zi de mandat, Dominic Fritz și-a programat o serie de întâlniri cu reprezentanți din mai multe domenii de importanță majoră pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a orașului de pe Bega. În cadrul discuțiilor purtate cu membrii Corpului Consular, Adrian Bădescu, consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Timișoara, a vorbit despre importanța finalizării proiectului de înfrățire a Timișoarei cu unul dintre cei mai mari poli de turism din zona Caraibelor.

Membrii Corpului Consular i-au propus primarului o serie de întâlniri cu potențiali investitori, oameni de afaceri și reprezentanți ai ambasadelor, pentru identificarea de proiecte comune care să poată fi dezvoltate în parteneriate concrete, încheiate între orașele înfrățite și municipiul Timișoara.

leader board 728 x 90 px

„În calitatea mea de cetățean activ al Timișoarei vreau să vă felicit. Consider că este o premieră pentru Europa ceea ce s-a întâmplat la Timișoara, ca o comunitate a unui oraș european să își dorească și să își aleagă, ca primar, un cetățean european din afara granițelor naționale. Până acum această ipoteză a fost doar teorie. La Timișoara acest lucru s-a întâmplat și a devenit practică. Mă bucur pentru premiera Timișoarei.

În calitate de consul onorific al Mexicului la Timișoara, ne dorim să ducem mai departe cele două proiecte în care am fost implicați și le-am susținut. În primul rând, în această toamnă a fost deschis North American Economic Club la Timișoara, în folosul și pentru suportul comunității economice nord-americane (SUA, Canada și Mexic) în vestul țării. Dacă în Timișoara există, de mulți ani, cluburi economice foarte puternice și active (german, francez, italian), comunitatea economică nord-americană nu a fost coagulată și reprezentată până în prezent, deși investițiile nord-americane în România și în vestul țării sunt foarte importante.

În al doilea rând, sperăm în finalizarea proiectului de înfrățire a Timișoarei cu orașul mexican Cancun, unul dintre cei mai mari poli de turism din zona Caraibelor și un simbol mondial pentru turismul exotic. Avem speranța că acest lucru se va finaliza anul viitor.

Vă dorim succes și multă putere de muncă în folosul Timișoarei și al cetățenilor ei asigurându-vă de întregul nostru suport”, a spus Dr. Adrian Bădescu, consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Timișoara.

De asemenea, au fost discutate posibilități de îmbunătățire a relațiilor bilaterale dintre Primăria Timișoara și Corpul Consular al orașului.